Kačací guláš s pastierom

Kačací guláš s pastierom

Taký guláš ste zaručene ešte nejedli! Pripravte si guláš z kačacieho mäsa podľa nášho receptu a už nikdy nebudete chcieť iný. Je to delikatesa!

NGREDIENCIA

  • 1 väčšia kačica (alebo 2 menšia)
  • 4 cibuľa
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • sladká mletá paprika
  • pikantná mletá paprika
  • mletá rasca
  • majorán
  • soľ
  • 5 pastierov

POSTUP

  • Kačicu umyjeme, osušíme a nožom oddelíme prsia a stehná.
  • Stiahneme z nich kožu, zvyšné kosti a krídla posekáme na menšie kúsky.
  • Mäso z pŕs nakrájame na väčšie kocky, stehná rozdelíme v kolennom kĺbe.
  • Stiahnutú kožu vyškvaríme v hrnci alebo v kotlíku na tuk (začneme v studenom hrnci).
  • Kožu z hrnca vyberieme.
  • Na kačacom tuku opražíme osolené a okorenené kúsky stehien dohneda.
  • Mäso vyberieme.
  • V rovnakom hrnci pomaly osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  • K cibuli pridáme kačacie stehná, spolu premiešame a pridáme paradajkový pretlak.
  • Po chvíli zasypeme mäso a cibuľu sladkou aj pikantnou mletou paprikou, mletou rascou a trochou sušenej majoránky.
  • Všetko spolu premiešame.
  • Po chvíli priddáme nasekané kosti, zalejeme vodou, osolíme, privedieme do varu a prikryté necháme pomaly variť 45-60 minút.
  • Do guláša pridáme kačacie prsia a olúpané nakrájané pastieri.
  • Varíme ďalších 10 minút, potom z neho vyberieme všetky kosti a dochutíme, prípadne pridáme čerstvú majoránku.
Guláš z kačacieho mäsa so zeleninou v hrnci, ktorý drží žena.
www.dobrejedlo.pluska.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.