Taký guláš ste zaručene ešte nejedli! Pripravte si guláš z kačacieho mäsa podľa nášho receptu a už nikdy nebudete chcieť iný. Je to delikatesa!
NGREDIENCIA
- 1 väčšia kačica (alebo 2 menšia)
- 4 cibuľa
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- sladká mletá paprika
- pikantná mletá paprika
- mletá rasca
- majorán
- soľ
- 5 pastierov
POSTUP
- Kačicu umyjeme, osušíme a nožom oddelíme prsia a stehná.
- Stiahneme z nich kožu, zvyšné kosti a krídla posekáme na menšie kúsky.
- Mäso z pŕs nakrájame na väčšie kocky, stehná rozdelíme v kolennom kĺbe.
- Stiahnutú kožu vyškvaríme v hrnci alebo v kotlíku na tuk (začneme v studenom hrnci).
- Kožu z hrnca vyberieme.
- Na kačacom tuku opražíme osolené a okorenené kúsky stehien dohneda.
- Mäso vyberieme.
- V rovnakom hrnci pomaly osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- K cibuli pridáme kačacie stehná, spolu premiešame a pridáme paradajkový pretlak.
- Po chvíli zasypeme mäso a cibuľu sladkou aj pikantnou mletou paprikou, mletou rascou a trochou sušenej majoránky.
- Všetko spolu premiešame.
- Po chvíli priddáme nasekané kosti, zalejeme vodou, osolíme, privedieme do varu a prikryté necháme pomaly variť 45-60 minút.
- Do guláša pridáme kačacie prsia a olúpané nakrájané pastieri.
- Varíme ďalších 10 minút, potom z neho vyberieme všetky kosti a dochutíme, prípadne pridáme čerstvú majoránku.