Máte radi výraznejšiu chuť? Pripravte si domácu paštétu z kačacej pečene, sú chuťovo oveľa bohatšie a zaručene si pochutnáte.
Ingrediencie
- 800 g kačacej pečene
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml suchého červeného vína
- 150 g masla
- 50 g mandľových plátkov
- paštétové korenie
- vetvička tymiánu
- soľ
- korenie
Postup
- Pečeň umyte a očistite, odrežte blanky, šľachy a tuk.
- V hrnci nechajte rozpustiť 2/3 masla, pridajte najemno nakrájanú cibuľu, orestujte, pridajte nasekaný cesnak a ešte krátko opečte.
- Pridajte na kúsky pokrájanú pečeň, premiešavajte a nechajte niekoľko minút zatiahnuť.
- Podlejte vínom a nechajte pol minúty variť.
- Osoľte, okoreňte, premiešajte, odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť.
- Zmes vrátane výpeku preložte do mixéra a rozmixujte.
- Pridajte nasekaný korenie, nasekané plátky mandlí, premiešajte a preložte do pohárov.
- Navrch nalejte rozpustené maslo, vložte doň vetvičku tymiánu a uchovávajte v chladničke.