Kačacia paštéta s mandľami

Kačacia paštéta s mandľami

Máte radi výraznejšiu chuť? Pripravte si domácu paštétu z kačacej pečene, sú chuťovo oveľa bohatšie a zaručene si pochutnáte.

Ingrediencie

  • 800 g kačacej pečene
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml suchého červeného vína
  • 150 g masla
  • 50 g mandľových plátkov
  • paštétové korenie
  • vetvička tymiánu
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Pečeň umyte a očistite, odrežte blanky, šľachy a tuk.
  • V hrnci nechajte rozpustiť 2/3 masla, pridajte najemno nakrájanú cibuľu, orestujte, pridajte nasekaný cesnak a ešte krátko opečte.
  • Pridajte na kúsky pokrájanú pečeň, premiešavajte a nechajte niekoľko minút zatiahnuť.
  • Podlejte vínom a nechajte pol minúty variť.
  • Osoľte, okoreňte, premiešajte, odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť.
  • Zmes vrátane výpeku preložte do mixéra a rozmixujte.
  • Pridajte nasekaný korenie, nasekané plátky mandlí, premiešajte a preložte do pohárov.
  • Navrch nalejte rozpustené maslo, vložte doň vetvičku tymiánu a uchovávajte v chladničke.
Nátierka z kačacieho mäsa ozdobená vetvičkou tymiánu v malej zapekacej miske
Zdroj: justapinch.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.