Kačacie kaldoun s vaječnými rezancami

Kačacie kaldoun s vaječnými rezancami

Tento recept na krémovú polievku z kačacieho mäsa je jedným z receptov mojej mamičky, ktorý ma nikdy neomrzí. Je to skutočne jeden z najlepších receptov na polievku, ktorý kedy ochutnáte. Je skvelá do akéhokoľvek nezmaru, keď vás prepadne chrípka alebo sa potrebujete zahriať.

Čo budeme potrebovať

  1. 760 g póru (nakrájaného na tenké plátky)
  2. 660 g zeleru (ošúpaného a nakrájaného na kocky)
  3. 3 lyžice masla
  4. 1,25 l kuracieho vývaru
  5. 60 ml 15% alebo 35% smotany
  6. Petržlen (nasekaná)
  7. Upečené kačacie stehno (vykostené a naporciované)
  8. 75 g ostrého syra čedar (nakrájaného na plátky)

Na vaječné rezance

  1. 200 g hladkej pšeničnej múky
  2. 2 vajcia
  3. Soľ

Postup

  1. Vo veľkom hrnci na masle opražíme do mäkka pór a zeler
  2. Pridáme vývar a zmes privedieme do varu
  3. V zakrytom hrnci dusíme 20 minút, kým zelenina nezmäkne
  4. V mixéri alebo tyčovým mixérom polievku rozmixujeme dohladka
  5. Následne ju precedíme cez sito
  6. Dochutíme soľou a korením
  7. Podľa potreby pridáme smotanu
  8. Kaldoun udržujeme v teple, kým nebudeme pripravení na podávanie
  9. Polievku pred podávaním posypeme podľa potreby petržlenovou vňaťou
  10. Na vaječné rezance si na pracovnú dosku vysypeme múky, v ktorej vytvoríme jamku
  11. Do neho vyklepneme vajcia, pridáme soľ a postupne od stredu zapracovávame múku
  12. Akonáhle vytvoríme cesto, začneme ho hniesť a zapracovávať
  13. Podľa potreby si môžeme upraviť konzistenciu cesta lyžicou ľadovej vody alebo múkou navyše
  14. Hotové cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho odpočinúť v chladničke na 30 minút
  15. Odpočaté cesto rozvaľkáme na tenký plát, zaprášime múkou a chvíľu ho necháme uschnúť
  16. Potom plát nakrájame na prúžky a tie potom na rezance
  17. Hotové rezance pridávame do polievky v rámci kroku 7 a necháme prevariť
Úžasná polievka plná mäsa a zeleniny so smotanou a vývarom s rezancami.
Zdroj: browniebites.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.