Nadýchané kačacie v tvare medailónikov poteší nielen oko, ale aj maškrtný jazyk. K nim postačí napríklad šalát z valeriány.
INGREDIENCIA:
- 4 kačacie prsia
- plátky slaniny
- mleté korenie (zelené a čierne)
- plátky červeného korenia
- worcester
POSTUP:
- Prsia si umyte, osušte a nakrájajte na polovice.
- Každý plátok obaľte po stranách slaninou tak, aby ste vytvarovali medailónik.
- Každý plátok z oboch strán okoreňte a pokvapkajte worcesterom.
- Dajte do chladničky (nezakrývajte) na 3 až 24 hodín marinovať.
- Medzitým ich niekoľkokrát otočte.
- Pred prípravou ich na hodinu nechajte pri izbovej teplote.
- Predhrejte si rúru na 180 °C.
- Medzitým si na sporáku rozohrejte panvicu (ideálne takú, ktorá môže aj do rúry).
- Potom na rozpálenej panvici nechajte medailóniky zatiahnuť.
- Začnite bokom s kožou a restujte 2 minúty, potom otočte a restujte ďalšie 2 minúty.
- Teraz môžete premiestniť do rúry a nechať dopiecť na 6 minút (medium rare).
- Po vybratí z rúry ich zabaľte do alobalu a nechajte 5 minút odpočinúť.