Kačacie prsia glazované medom

Kačacie prsia glazované medom

Výborné kačacie prsíčka je možné upraviť na mede a balzamicu. Výsledkom bude toto lahodné jedlo.

Ingrediencie

  • 2 veľké kačacie prsia
  • soľ a korenie
  • 2 lyžice balsamica
  • 1 lyžička medu
  • šťava z 1 limetky

Postup

  • Predhrejte rúru na 120 °C.
  • Ostrým nožom narežte kožu, ale dávajte pozor, aby ste nerezali aj do samotného mäsa. Zahrejte panvicu alebo hrniec.
  • Až bude plne nádoba plne rozpálená, dajte prsia kožou dole a opekajte ich 8 minút a pritom odolajte nutkaniu ich otočiť.
  • Nechajte kožu pekne zhnednúť, aby bola chrumkavá. Prsia by sa nemali ku dnu prichytávať vďaka tuku, ktorý bude mäso púšťať. Opekajte 8 minút, otočte a pečte ďalšie 3 minúty.
  • Vyberte prsia z panvice a opatrne ich zabaľte do alobalu. Vložte ich v pekáčiku do rúry a pripravte medzitým omáčku.
  • Vylejte z hrnca všetok tuk, okrem toho, ktorý je prichytený na okrajoch. Prilejte balsamico, med a limetkovú šťavu, znížte plameň a premiešavajte.
  • Vybaľte kačicu z alobalu a prilejte šťavu, ktorá pri mäse zostala, do deglazovanej zmesi. Šťavu potom zjemnite niekoľkými lyžicami kuracieho vývaru alebo ju vylepšite kúskom masla.
  • Zhruba na 30 sekúnd vráťte prsia do hrnca, aby ste ich prehriali. Nakrájajte a pred podávaním ich polejte šťavou.
Veľkonočné kačacie prsia na mede naplnené na tanieri.
Zdroj: sisboomblog.com

Hlavný chod už máte hotový. Čo ale pripraviť za polievku? Inšpirujte sa našimi receptami na veľkonočné polievky na jednom mieste.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.