Kačacie prsia na mede

Kačacie prsia na mede

Alebo by ste ocenili recept na kačacie prsia s omáčkou?

INGREDIENCIA:

  • 4 kačacie prsia
  • soľ
  • čerstvo namleté korenie
  • ¼ hrnčeka suchého sherry
  • ¼ hrnčeka vínneho octu
  • ½ hrnčeka kuracieho vývaru
  • 2 lyžičky medu
  • 1 lyžičky čerstvého tymiánu
  • 1 lyžica masla

POSTUP:

  • Kačacie prsia si umyte, osušte, odstráňte šľachy av koži urobte ostrým nožom zárezy do tvaru krížov.
  • Osoľte ich a okoreňte.
  • Panvicu bez tuku si nechajte rozohriať na minútu na strednom silnom plameni.
  • Na ňu potom dajte smažiť kačacie prsia kožou dole.
  • Po 6 minútach plameň stlmte a restujte ešte 2-4 minúty do zlatista.
  • Prsia potom otočte na druhú stranu a zlejte výpok.
  • Dajte dopiecť do rúry nahriatej na 215 ° C na 3-4 minúty na medium rare (teplota mäsa 57 ° C) a 5-6 minút na medium well (teplota mäsa 68 ° C).
  • Mäso si zabaľte do alobalu, výpek zlejte (panvicu neumývajte) a na panvicu si dajte vínny ocot a sherry.
  • Zahrejte a nechajte redukovať, potom pridajte nasekaný tymián, vývar, med a soľ.
  • Varte ďalšie 3 minúty, potom pridajte maslo.
  • Mäso nakrájajte na plátky a podávajte preliate omáčkou.
Lahodné kačacie prsíčka s omáčkou z medu a sherry.
dianeabroad.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.