Alebo by ste ocenili recept na kačacie prsia s omáčkou?
INGREDIENCIA:
- 4 kačacie prsia
- soľ
- čerstvo namleté korenie
- ¼ hrnčeka suchého sherry
- ¼ hrnčeka vínneho octu
- ½ hrnčeka kuracieho vývaru
- 2 lyžičky medu
- 1 lyžičky čerstvého tymiánu
- 1 lyžica masla
POSTUP:
- Kačacie prsia si umyte, osušte, odstráňte šľachy av koži urobte ostrým nožom zárezy do tvaru krížov.
- Osoľte ich a okoreňte.
- Panvicu bez tuku si nechajte rozohriať na minútu na strednom silnom plameni.
- Na ňu potom dajte smažiť kačacie prsia kožou dole.
- Po 6 minútach plameň stlmte a restujte ešte 2-4 minúty do zlatista.
- Prsia potom otočte na druhú stranu a zlejte výpok.
- Dajte dopiecť do rúry nahriatej na 215 ° C na 3-4 minúty na medium rare (teplota mäsa 57 ° C) a 5-6 minút na medium well (teplota mäsa 68 ° C).
- Mäso si zabaľte do alobalu, výpek zlejte (panvicu neumývajte) a na panvicu si dajte vínny ocot a sherry.
- Zahrejte a nechajte redukovať, potom pridajte nasekaný tymián, vývar, med a soľ.
- Varte ďalšie 3 minúty, potom pridajte maslo.
- Mäso nakrájajte na plátky a podávajte preliate omáčkou.