Rillettes sú nóbl spôsob, ako inak povedať „konzervované mäso“, ktoré je ale perfektne pripravené. Ide v podstate o bohatú, tučnú, mäsitú nátierku, ktorá sa maže na chlieb. V chladničke vám vydrží aj niekoľko mesiacov a tak skvele poslúži, keď nebudete mať po dlhom dni v práci čas ani náladu variť.
INGREDIENCIA
- 2 kačacie stehná
- 250 g kačacieho tuku
- 2 strúčiky cesnaku
- 5 vetvička čerstvého tymiánu
- 50 g vylúpaných pistácií
- 50 g sultánok
- 1 lyžička šalotkového octu
POSTUP
- Predhrejte rúru na 150º C.
- Kačacie stehienka a masť dajte do pekáča, okoreňte, potom rozdrvte a vložte do nich cesnak a 3 vetvičky tymiánu.
- Prikryte alobalom a pečte 2 hodiny, alebo kým mäso nepadá od kosti.
- Vyberte z rúry.
- Po vychladnutí odstráňte kožu a mäso oddeľte od kosti.
- Nahrubo mäso nasekajte a vmiešajte pistácie a sultánky, potom pridajte ocot a zvyšné lístky tymiánu.
- Pridajte toľko tuku z pečenia, aby sa zmes spojila – mali by to byť asi 2 polievkové lyžice.
- Podľa chuti okoreňte.
- Podávajte natreté na chlebe.