Kačacie rillettes

Kačacie rillettes

Rillettes sú nóbl spôsob, ako inak povedať „konzervované mäso“, ktoré je ale perfektne pripravené. Ide v podstate o bohatú, tučnú, mäsitú nátierku, ktorá sa maže na chlieb. V chladničke vám vydrží aj niekoľko mesiacov a tak skvele poslúži, keď nebudete mať po dlhom dni v práci čas ani náladu variť.

INGREDIENCIA

  • 2 kačacie stehná
  • 250 g kačacieho tuku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 5 vetvička čerstvého tymiánu
  • 50 g vylúpaných pistácií
  • 50 g sultánok
  • 1 lyžička šalotkového octu

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 150º C.
  • Kačacie stehienka a masť dajte do pekáča, okoreňte, potom rozdrvte a vložte do nich cesnak a 3 vetvičky tymiánu.
  • Prikryte alobalom a pečte 2 hodiny, alebo kým mäso nepadá od kosti.
  • Vyberte z rúry.
  • Po vychladnutí odstráňte kožu a mäso oddeľte od kosti.
  • Nahrubo mäso nasekajte a vmiešajte pistácie a sultánky, potom pridajte ocot a zvyšné lístky tymiánu.
  • Pridajte toľko tuku z pečenia, aby sa zmes spojila – mali by to byť asi 2 polievkové lyžice.
  • Podľa chuti okoreňte.
  • Podávajte natreté na chlebe.
Trhané kačacie mäso na tanieri s opečeným chlebom. Vedľa je položený nôž.
www.jamieoliver.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.