Kombinácia húb, zeleniny a kačacieho mäsa je úplne úžasná. Skúste si ju pripraviť doma a uvidíte sami.
Ingrediencie
- 1 kačací skelet
- 5 stoniek stonkového zeleru
- 1 cibuľa
- 6 strúčikov cesnaku
- 8 bobkových listov
- 2 mrkvy
- ¼ šálky krúp
- 150 g húb
- soľ, korenie
Postup
- Rúru si rozpálime na 190C a pečieme kačací skelet asi hodinu.
- Kačací skelet vyberieme z rúry, 3 lyžice výpeku nalejeme do hrnca. Na tom si orestujeme nakrájaný zeler a cibuľa asi 3 minúty.
- Pridáme prelisovaný cesnak, vodu a kačací skelet.
- Na miernom plameni varíme asi 2-2.5 hodiny.
- Medzitým si pripravíme krúpy podľa návodu.
- Zo skeletu oberieme mäso a vložíme späť do polievky. Nakrájame mrkvy a huby na varíme 10 minút.
- Potom do polievky pridáme krúpy a varíme ďalších 10 minút.
- Dochutíme soľou a korením a môžeme podávať.