Kačacie vývar z kostí

Kačacie vývar z kostí

Kombinácia húb, zeleniny a kačacieho mäsa je úplne úžasná. Skúste si ju pripraviť doma a uvidíte sami.

Ingrediencie

  • 1 kačací skelet
  • 5 stoniek stonkového zeleru
  • 1 cibuľa
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 8 bobkových listov
  • 2 mrkvy
  • ¼ šálky krúp
  • 150 g húb
  • soľ, korenie

Postup

  • Rúru si rozpálime na 190C a pečieme kačací skelet asi hodinu.
  • Kačací skelet vyberieme z rúry, 3 lyžice výpeku nalejeme do hrnca. Na tom si orestujeme nakrájaný zeler a cibuľa asi 3 minúty.
  • Pridáme prelisovaný cesnak, vodu a kačací skelet.
  • Na miernom plameni varíme asi 2-2.5 hodiny.
  • Medzitým si pripravíme krúpy podľa návodu.
  • Zo skeletu oberieme mäso a vložíme späť do polievky. Nakrájame mrkvy a huby na varíme 10 minút.
  • Potom do polievky pridáme krúpy a varíme ďalších 10 minút.
  • Dochutíme soľou a korením a môžeme podávať.
Polievka s mäsom a hubami v modrej miske.
zdroj: yummly.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.