Delikátne kačacie mäso na grile s bylinkovou príchuťou. Skvelý tip na letnú grilovačku.
INGREDIENCIA:
- ¼ hrnčeka worcestrovej omáčky
- 2 lyžice olivového oleja
- ½ lyžičky ostré omáčky
- 2 strúčiky cesnaku
- rozmarín
- tymian
- ¼ lyžičky korenia
- 8 kačacích pŕs s kožou
POSTUP:
- V mise si zmiešajte olej, prelisovaný cesnak, rozmarín, tymian, soľ, korenie, worcester a ostrú omáčku.
- V tejto zmesi nechajte kačicu marinovať aspoň 30 minút.
- Opekajte na stredne rozpálenom grile asi 5 minút z každej strany.
- Všetko je závislé na veľkosti pŕs, teplote grilu, ale aj vašej požadovanej miere prepečenosti.
- Ideálna teplota mäsa je zhruba 58 °C.