Viete pripraviť len klasickú kačicu s knedľou a kapustou a chcete vyskúšať niečo menej tradičné? Skúste túto kačicu na pomarančoch s medom! Môžete ju podávať s ryžou alebo malými zemiakmi ňou tiež hodí aromatické suché červené víno.
INGREDIENCIA
- 1 kačica, asi 2,5 kg
- 3 pomaranče
- 4 lyžice oleja
- soľ a rasca
- 1 cibuľa
- 3 lyžice medu
- 4 lyžice pomarančovej marmelády
- 1 lyžica cukru
- 300 ml bieleho vína
- 4 lyžice sójovej omáčky
POSTUP
- Kačicu opláchneme a osušíme.
- Osolíme a okoreníme.
- Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno.
- Pomaranče olúpeme a rozdelíme na dieliky, odstránime aj bielu kôru a prekrájame.
- Kôru z jedného pomaranča oškrabeme škrabkou a nakrájame nadrobno.
- V pekáči rozohrejeme olej, pridáme cibuľku a necháme zosklovatieť.
- Pridáme cukor, kôru, vývar, víno a sójovú omáčku.
- Prevaríme a vložíme kačicu.
- Priklopte a pečte pri 180 ° C asi 2 – 3 hodiny do zlatista.
- Nakoniec šťavu zlejeme.
- Do šťavy pridáme pomaranče, marmeládu a prevaríme.
- Dochutíme soľou a korením.
- Môžete precediť alebo ponechať s kúskami pomarančov.
A čo osviežujúce recepty na smoothie s pomarančom v 5 zdravých receptoch? Inšpirujte sa!