Kačica na pomarančoch s medom

Kačica na pomarančoch s medom

Viete pripraviť len klasickú kačicu s knedľou a kapustou a chcete vyskúšať niečo menej tradičné? Skúste túto kačicu na pomarančoch s medom! Môžete ju podávať s ryžou alebo malými zemiakmi ňou tiež hodí aromatické suché červené víno.

INGREDIENCIA

  • 1 kačica, asi 2,5 kg
  • 3 pomaranče
  • 4 lyžice oleja
  • soľ a rasca
  • 1 cibuľa
  • 3 lyžice medu
  • 4 lyžice pomarančovej marmelády
  • 1 lyžica cukru
  • 300 ml bieleho vína
  • 4 lyžice sójovej omáčky

POSTUP

  1. Kačicu opláchneme a osušíme.
  2. Osolíme a okoreníme.
  3. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno.
  4. Pomaranče olúpeme a rozdelíme na dieliky, odstránime aj bielu kôru a prekrájame.
  5. Kôru z jedného pomaranča oškrabeme škrabkou a nakrájame nadrobno.
  6. V pekáči rozohrejeme olej, pridáme cibuľku a necháme zosklovatieť.
  7. Pridáme cukor, kôru, vývar, víno a sójovú omáčku.
  8. Prevaríme a vložíme kačicu.
  9. Priklopte a pečte pri 180 ° C asi 2 – 3 hodiny do zlatista.
  10. Nakoniec šťavu zlejeme.
  11. Do šťavy pridáme pomaranče, marmeládu a prevaríme.
  12. Dochutíme soľou a korením.
  13. Môžete precediť alebo ponechať s kúskami pomarančov.
Nakrájaná kačica servírovaná s pomarančmi na tanieri.
www.honest-food.net

A čo osviežujúce recepty na smoothie s pomarančom v 5 zdravých receptoch? Inšpirujte sa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.