Kačica pečená na rasci

Kačica pečená na rasci

Pomaly pečená kačica s chrumkavou kožičkou sa u nás podáva ako slávnostné jedlo. Najčastejšie ju servírujeme s dusenou červenou kapustou a zemiakovou knedľou. Pripravte si ju podľa nášho jednoduchého receptu!

INGREDIENCIA

  • 1 celá kačica s hmotnosťou 2-3 kg
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky celej rasce

POSTUP

  • Kačicu dobre opláchnite pod tečúcou studenou vodou.
  • Osušte papierovými utierkami.
  • V prípade potreby odrežte krídla.
  • Prebytočnú kožu z krku odrežte (podľa toho, ako je kačica pripravená z obchodu).
  • Zo všetkých strán výdatne osoľte.
  • Soľ nasypte aj do brušnej dutiny.
  • Rascu votrite do kože kačice.
  • Ak odrežete krídla, vložte ich na dno pekáča.
  • Položte na ne kačicu prsiami dole.
  • Pekáč prikryte pokrievkou a vložte na 2 hodiny do rúry predhriatej na 160 °C.
  • Po dvoch hodinách odoberte pokrievku z pekáča a otočte kačicu prsiami hore.
  • Zvýšte teplotu na 180 °C a nechajte kačicu opiecť, kým sa na povrchu nevytvorí chrumkavá kôrka.
  • To trvá asi pol hodiny.
  • Podávajte s dusenou červenou kapustou a zemiakovou knedľou.
Kus kačice so zemiakovou knedľou a červenou kapustou na tanieri s vedľa položenou vidličkou.
www.cooklikeczechs.com

Máme pre vás aj výber 5 najlepších receptov na kačicu na Veľkú noc , na ktoré si pochutná celá rodina!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.