Pomaly pečená kačica s chrumkavou kožičkou sa u nás podáva ako slávnostné jedlo. Najčastejšie ju servírujeme s dusenou červenou kapustou a zemiakovou knedľou. Pripravte si ju podľa nášho jednoduchého receptu!
INGREDIENCIA
- 1 celá kačica s hmotnosťou 2-3 kg
- 1 lyžička soli
- ½ lyžičky celej rasce
POSTUP
- Kačicu dobre opláchnite pod tečúcou studenou vodou.
- Osušte papierovými utierkami.
- V prípade potreby odrežte krídla.
- Prebytočnú kožu z krku odrežte (podľa toho, ako je kačica pripravená z obchodu).
- Zo všetkých strán výdatne osoľte.
- Soľ nasypte aj do brušnej dutiny.
- Rascu votrite do kože kačice.
- Ak odrežete krídla, vložte ich na dno pekáča.
- Položte na ne kačicu prsiami dole.
- Pekáč prikryte pokrievkou a vložte na 2 hodiny do rúry predhriatej na 160 °C.
- Po dvoch hodinách odoberte pokrievku z pekáča a otočte kačicu prsiami hore.
- Zvýšte teplotu na 180 °C a nechajte kačicu opiecť, kým sa na povrchu nevytvorí chrumkavá kôrka.
- To trvá asi pol hodiny.
- Podávajte s dusenou červenou kapustou a zemiakovou knedľou.
Máme pre vás aj výber 5 najlepších receptov na kačicu na Veľkú noc , na ktoré si pochutná celá rodina!