Kačica plnené ryžou a jablkami

Kačica plnené ryžou a jablkami

Luxusná pečená kačica plnená jablkami a hnedou ryžou sa skvele hodí nielen na sviatočnú tabuľu, ale aj ako hlavný chod vášho budúceho obeda či večere.

INGREDIENCIA

  • 1 kačica
  • 1 šálka majonézy
  • 6 rozdrvených veľkých strúčikov cesnaku
  • 1/2 veľké nasekané cibule
  • 1 lyžica cesnakovej soli s petržlenovou vňaťou
  • 1 lyžička korenia
  • 3 šálky varenej hnedej ryže
  • 1 veľké zelené jablko
  • 2 veľké mrkvy

POSTUP

  • V strednej miske zmiešajte majonézu, cesnak, cibuľu a korenie.
  • Kačicu opláchnite a osušte papierovou utierkou.
  • Kačicu potrite majonézovou zmesou a pevne ju zakryte fóliou.
  • Nechajte cez noc marinovať v chladničke.
  • Druhý deň z kačice zotrite prebytočnú marinádu.
  • Mrkvu očistite a nakrájajte na veľké kúsky.
  • Jablko nakrájajte asi na osem plátkov.
  • Kačicu naplňte ryžou a poukladajte na ňu plátky mrkvy a jablka.
  • Pečte kačicu pri 175 ° C po dobu asi 90 minút, alebo kým nebude zvonku zlatisto hnedá.
  • Pred krájaním vyberte čo najviac mrkvy a jabĺk.
  • Dobrú chuť!
Pečená kačica s plnkou na tácke, obložená bylinkami a plátkami jabĺk.
www.momsdish.com

Inšpirujte sa aj našimi najlepšími receptami s pomarančom . Máme pre vás sladké aj slané varianty!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.