Luxusná pečená kačica plnená jablkami a hnedou ryžou sa skvele hodí nielen na sviatočnú tabuľu, ale aj ako hlavný chod vášho budúceho obeda či večere.
INGREDIENCIA
- 1 kačica
- 1 šálka majonézy
- 6 rozdrvených veľkých strúčikov cesnaku
- 1/2 veľké nasekané cibule
- 1 lyžica cesnakovej soli s petržlenovou vňaťou
- 1 lyžička korenia
- 3 šálky varenej hnedej ryže
- 1 veľké zelené jablko
- 2 veľké mrkvy
POSTUP
- V strednej miske zmiešajte majonézu, cesnak, cibuľu a korenie.
- Kačicu opláchnite a osušte papierovou utierkou.
- Kačicu potrite majonézovou zmesou a pevne ju zakryte fóliou.
- Nechajte cez noc marinovať v chladničke.
- Druhý deň z kačice zotrite prebytočnú marinádu.
- Mrkvu očistite a nakrájajte na veľké kúsky.
- Jablko nakrájajte asi na osem plátkov.
- Kačicu naplňte ryžou a poukladajte na ňu plátky mrkvy a jablka.
- Pečte kačicu pri 175 ° C po dobu asi 90 minút, alebo kým nebude zvonku zlatisto hnedá.
- Pred krájaním vyberte čo najviac mrkvy a jabĺk.
- Dobrú chuť!
Inšpirujte sa aj našimi najlepšími receptami s pomarančom . Máme pre vás sladké aj slané varianty!