Máte chuť na lahodné kačacie prsia? Recepty na ich prípravu sa môžete inšpirovať u nás.
Ako ich pripraviť, aby bola na povrchu chrumkavá a vo vnútri plná šťavy?
Zároveň však musí byť akurát tak prepečená.
S akou prílohou ich podávať?
Naše recepty
Tip: Ochutnajte aj ďalšie recepty na grilovanú hydinu .
Na čo si pri príprave kačacích pŕs dávať pozor? Toto minútkové mäso je v tejto oblasti zákerné kvôli koži a tuku. Pokiaľ nie je tuk pod kožou dostatočne prepečený, koža zostáva žuvavá a tuhá. Narezaním kože sa masť rýchlejšie vypečie. Zároveň pri vyprážaní a pečení musíte dávať pozor, aby vo vnútri zostala pekne ružová. Viac prepečené prsia by boli tuhé a suché.
Na tom sa tiež podieľa správna teplota panvy. Sprudka opečené morčacie prsník sa rýchlo zatiahne a tuk pod kožou sa nevypečie. Naopak nízka teplota spôsobí vypečenie tuku, ale zároveň rozsiahlejšie prepečenie svaloviny. Vhodné je teda zvoliť strednú teplotu. Na panvici nám nič nebude prskať, ale v tuku sa budú tvoriť bubliny.
A nakoniec čo s výpekom? Ako omáčka sa kvôli veľkej mastnote veľmi nepoužíva. Spracovať ju však môžete ešte ďalej. Môžete ju pridať do omáčok, vývarov alebo na nich osmažiť zemiaky práve ku kačacím prsiam.
A aké ďalšie prílohy ku kačacím prsiam zvoliť? Báječne sa k nim hodia zemiaky na akýkoľvek spôsob. Skvele sa párujú aj s batátmi a sladkými omáčkami. Okrem pomarančovej omáčky môžete zvoliť aj omáčku s brusnicami, slivkami, ríbezľami alebo marhuľou. Ďalej potom ich smiete podávať so špenátom alebo zeleninovými šalátmi.
Z celej kačice si môžete pochutnať aj na receptoch na kačicu alebo iné mäso ala zverina či na úžasné sviatočné kačice .