Tento lahodný pokrm, kde hlavnú rolu hrá dusená kačica, určite stojí za zmienku.
Ingrediencie
- 1 veľká divoká kačica alebo malá hus
- 1 dlhá mrkva
- 3 väčšie cibule
- pár hlavičiek brokolice
- 250ml hovädzieho vývaru
- šálka červeného vínneho octu
- 1 polievková lyžica kačacej omáčky alebo lekváru
- soľ, korenie
- 1 polievková lyžica vody
- ½ polievkové lyžice múky
Postup
- Obe polovice hlineného hrnca namočte na 20 až 30 minút do studenej vody.
- Celú kačicu potrite vínnym octom a posypte ju zvnútra aj zvonku soľou a korením.
- Mrkva oškrabte a nakrájajte na kolieska.
- Cibuľu olúpte a nakrájajte na mesiačiky.
- Mrkva a cibuľu vložte do dna hrnca.
- Kačicu položte nahor vrátane pár kúskov brokolice.
- Zvyšok červeného vínneho octu zmiešajte s hovädzím vývarom a potom ním zalejte kačacie prsia.
- Umiestnite hornú časť hlineného hrnca cez spodnú časť a vložte do stredu rúry.
- Zapnite oheň na 200 ° C stupňov a varte 1 hodinu.
- Potom opatrne otvorte hrniec.
- Opatrne vyberte kačicu a položte ju na servírovací tanier vrátane hotovej zeleniny okolo .
- Šťavu prelejte do hrnca. Zahustíte ju na miernom ohni trochou múky.
- Následne primiešame kačaciu omáčku alebo lyžicu lekváru.
- Omáčkou prelejte kačicu a podávajte s nadýchanou ryžou.