Kačica v rímskom hrnci

Kačica v rímskom hrnci

Tento lahodný pokrm, kde hlavnú rolu hrá dusená kačica, určite stojí za zmienku.

Ingrediencie

  • 1 veľká divoká kačica alebo malá hus
  • 1 dlhá mrkva
  • 3 väčšie cibule
  • pár hlavičiek brokolice
  • 250ml hovädzieho vývaru
  • šálka červeného vínneho octu
  • 1 polievková lyžica kačacej omáčky alebo lekváru
  • soľ, korenie
  • 1 polievková lyžica vody
  • ½ polievkové lyžice múky

Postup

  • Obe polovice hlineného hrnca namočte na 20 až 30 minút do studenej vody.
  • Celú kačicu potrite vínnym octom a posypte ju zvnútra aj zvonku soľou a korením.
  • Mrkva oškrabte a nakrájajte na kolieska.
  • Cibuľu olúpte a nakrájajte na mesiačiky.
  • Mrkva a cibuľu vložte do dna hrnca.
  • Kačicu položte nahor vrátane pár kúskov brokolice.
  • Zvyšok červeného vínneho octu zmiešajte s hovädzím vývarom a potom ním zalejte kačacie prsia.
  • Umiestnite hornú časť hlineného hrnca cez spodnú časť a vložte do stredu rúry.
  • Zapnite oheň na 200 ° C stupňov a varte 1 hodinu.
  • Potom opatrne otvorte hrniec.
  • Opatrne vyberte kačicu a položte ju na servírovací tanier vrátane hotovej zeleniny okolo .
  • Šťavu prelejte do hrnca. Zahustíte ju na miernom ohni trochou múky.
  • Následne primiešame kačaciu omáčku alebo lyžicu lekváru.
  • Omáčkou prelejte kačicu a podávajte s nadýchanou ryžou.
zdroj: spicenpans.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.