Vedeli ste, že si môžete v pomalom hrnci pripraviť aj celú kačicu? Vyskúšajte tento low-carb, paleo aj whole30 pokrm podávať počas vášho budúceho stretnutia s rodinou či priateľmi.
INGREDIENCIA
- celá kačica, s hmotnosťou 3–5 kg
- 2 stopkaté zelery, nakrájané
- 2 stredne veľké mrkvy, nakrájané
- 1 malá cibuľa, nakrájaná
- 2 vetvičky čerstvých byliniek
- 2 lyžičky oleja podľa vlastného výberu
Na potretie kačice:
- 2 a ½ lyžičky údené papriky
- 1 a 1/2 lyžičky soli
- 1 a 1/2 lyžičky oregana
- 1 lyžička sušeného cesnaku
- 1 lyžička sušenej mletej cibule
- 1 lyžička korenia
- 1/2 lyžičky kajenského korenia
POSTUP
- Ak máte kačicu s droby, vyberte ich.
- Opláchnite a osušte kačicu.
- Nožom alebo vidličkou prepichajte kožu kačice (takže tuk pri pečení vytečie).
- Celú kačicu rovnomerne pokvapkajte olejom.
- Dutinu kačice vyplňte stopkovým zelerom, mrkvou, cibuľou a čerstvými vetvičkami byliniek.
- V malej miske zmiešajte korenie na potretie.
- Kačicu po celom povrchu okoreňte vzniknutou zmesou.
- Pridajte ochutenú kačicu do pomalého hrnca.
- Varte buď na HIGH 3-4 hodiny alebo na LOW 6-8 hodín.
- Vyberte kačicu z pomalého hrnca a pred krájaním ju nechajte ďalších 10 minút odpočívať.
- Pokiaľ túžite po chrumkavej kôrke, predhrejte si rúru na funkciu gril.
- Kačicu položte na plech.
- Vložte plech do rúry a grilujte na 3–5 minút, alebo pokiaľ nie je koža chrumkavá podľa vašich predstáv.
- Užite si to!