Túto jogurtovú buchtu s kakaom musíte vyskúšať. Je naozaj jednoduchá, takže ju zvládne aj ten, kto nie je v pečení taký zbehlý.
Ingrediencie na cesto
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček cukru
- 0,5dl oleja
- 1,5dl mlieka
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 1 lyžička sódy
- 400ml jogurtu
- 2 lyžice kakaa holandského typu
- 150g čokolády na varenie
Ingrediencie na polevu
- 150g čokolády na varenie
- 50g masla
Postup
- V mise zmiešajte preosiatu múku s kypriacim práškom, sódou, kakaom a trstinovým cukrom.
- Potom pridajte jogurt, mlieko a olej. Premiešajte, prešľahajte a vznikne vám hladké cesto.
- Do cesta potom vmiešajte na kúsky nasekanú/lámanú čokoládu.
- Vzniknuté cesto nalejte na maslom vymastený a múkou vysypaný plech.
- Pečte pri 180 ° C cca 30 minút.
- Medzitým, čo sa koláč pečie, si vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu s maslom na polevu.
- Hotovú buchtu nechajte úplne vychladnúť a nakoniec ju polejte čokoládovou polevou.
- Nechajte stuhnúť na chladnom mieste a potom podávajte.