Kakaová roláda s parížskou šľahačkou

Kakaová roláda s parížskou šľahačkou

Extra jemná krémová roláda s plnou chuťou kakaa a smotany, ktorú si vychutnajú všetci milovníci čokolády.

INGREDIENCIA

Cesto

  • základné piškótové cesto
  • 2 lyžice pravého kakaa

Krém

  • 250 ml smotany na šľahanie (33 %)
  • 100 g čokolády na varenie (ideálne s vyšším percentom kakaa)

POSTUP

  1. Opäť použite klasický postup prípravy piškótového cesta, iba s tým rozdielom, že k múke primiešate kakao.
  2. Dobu chladnutia cesta využite na prípravu náplne.
  3. Čokoládu nalámte na kúsky a vložte do misy
  4. Dajte do vodného kúpeľa, prilejte k čokoláde polovicu smotany a nechajte ju rozpustiť.
  5. Do hladkého krému nalejte zvyšok smotany.
  6. Premiešajte a nechajte vychladnúť.
  7. Potom vyšľahajte do tuhej šľahačky.
  8. Krém rozotrite na vychladnuté piškótové cesto a zarolujte.
  9. Môžete presvetliť posypom z práškového cukru.
Nakrojená kakaová roláda s parížskou šľahačkou posypaná práškovým cukrom
Zdroj: velemenyarena.hu

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.