Luxusná torta z kakaa a višní si zamiluje celá vaša rodina! Je jednoduchý na prípravu a nepotrebujete naň žiadne zložité ingrediencie.
INGREDIENCIA
- 2 šálky (500 g) višní
- 1 a 1/4 šálky cukru
- 1 hrnček hladkej múky
- ¼ lyžičky soli
- 1/2 šálky (100 g) masla
- 1/2 šálky (50 g) kakaového prášku
- 1/2 šálky (120 ml) vriacej vody
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1/4 šálky jogurtu
- 2 vajcia
POSTUP
- Predhrejte rúru na 200°C.
- 23 cm tortovú formu vymažte tukom a múkou; dajte bokom.
- Višne zbavte kôstok a každú rozpolte.
- Zmiešajte s 2 lyžicami cukru a dajte bokom.
- V mise zmiešajte múku, 1 šálku cukru a soľ; dajte bokom.
- V hrnci na miernom ohni rozpustite maslo.
- Vmiešajte kakao.
- Pridajte vriacu vodu, nechajte zmes variť 30 sekúnd a potom vypnite sporák.
- Nalejte na múčnú zmes a dobre premiešajte.
- V malej miske prešľahajte jogurt, vajcia a prášok do pečiva.
- Jogurtovú zmes vmiešajte do zmesi masla/kakaa a miešajte, kým sa všetko nespojí.
- Nepremiešavajte.
- Opatrne vmiešajte polovicu višní.
- Nalejte do pripravenej tortovej formy a posypte zvyšnými višňami vrch torty.
- Posypte zvyšnými 2 lyžicami cukru a pečte pri 200 °C, kým špáradlo zapichnuté do stredu torty nevyjde čisté, asi 20–25 minút.
- Pred krájaním a podávaním nechajte vychladnúť pri izbovej teplote.