Kakaová torta s višňami

Kakaová torta s višňami

Luxusná torta z kakaa a višní si zamiluje celá vaša rodina! Je jednoduchý na prípravu a nepotrebujete naň žiadne zložité ingrediencie.

INGREDIENCIA

  • 2 šálky (500 g) višní
  • 1 a 1/4 šálky cukru
  • 1 hrnček hladkej múky
  • ¼ lyžičky soli
  • 1/2 šálky (100 g) masla
  • 1/2 šálky (50 g) kakaového prášku
  • 1/2 šálky (120 ml) vriacej vody
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/4 šálky jogurtu
  • 2 vajcia

POSTUP

  1. Predhrejte rúru na 200°C.
  2. 23 cm tortovú formu vymažte tukom a múkou; dajte bokom.
  3. Višne zbavte kôstok a každú rozpolte.
  4. Zmiešajte s 2 lyžicami cukru a dajte bokom.
  5. V mise zmiešajte múku, 1 šálku cukru a soľ; dajte bokom.
  6. V hrnci na miernom ohni rozpustite maslo.
  7. Vmiešajte kakao.
  8. Pridajte vriacu vodu, nechajte zmes variť 30 sekúnd a potom vypnite sporák.
  9. Nalejte na múčnú zmes a dobre premiešajte.
  10. V malej miske prešľahajte jogurt, vajcia a prášok do pečiva.
  11. Jogurtovú zmes vmiešajte do zmesi masla/kakaa a miešajte, kým sa všetko nespojí.
  12. Nepremiešavajte.
  13. Opatrne vmiešajte polovicu višní.
  14. Nalejte do pripravenej tortovej formy a posypte zvyšnými višňami vrch torty.
  15. Posypte zvyšnými 2 lyžicami cukru a pečte pri 200 °C, kým špáradlo zapichnuté do stredu torty nevyjde čisté, asi 20–25 minút.
  16. Pred krájaním a podávaním nechajte vychladnúť pri izbovej teplote.
Torta z kakaa a višní vo forme.
www.unamericanaincucina.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.