Kakaové cesto na tortu

Kakaové cesto na tortu

Sladký múčnik plný kakaa s čokoládovou polevou navrch. Neurobíte chybu, keď si kúsok dáte!

Ingrediencie

  • 1 šálka hladkej múky
  • 1 šálka cukru
  • 1/3 šálky kakaa
  • 3/4 lyžičky prášku do pečiva
  • 3/4 lyžičky jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky plnotučného mlieka
  • 1/4 šálky rastlinného oleja
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/2 šálky vriacej vody

Postup

  • Predhrejte rúru na 175°C.
  • Formu na pečenie vymažte maslom alebo vyložte papierom na pečenie a odložte nabok.
  • Zmiešajte všetky suché ingrediencie vo veľkej mise a dobre premiešajte.
  • Do suchých ingrediencií pridajte vajcia, mlieko, olej a vanilkový extrakt.
  • Šľahajte asi 2 až 3 minúty ručným mixérom či metlou, kým sa všetky prísady poriadne nespoja a nevznikne jemné cesto.
  • Hneď v tejto fáze vmiešajte do cesta vriacu vodu. Vďaka tomu bude cesto tenké.
  • Cesto následne vlejte do pripravenej formy a vložte do rúry.
  • Pečte po dobu 30 až 35 minút, kým nie je cesto hotové a nelepí sa na špajli pri skúšaní.
  • Potom vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
korpus s kakaom a čokoládovou polevou
zdroj: lynnskitchenjournal.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.