Patríte medzi tých, ktorí sa riadia heslom „kakaa nie je nikdy dosť“? V tom prípade je tento recept presne pre vás!
Ingrediencie:
- 1 a 1/2 šálky rozpustenej čokolády
- 1 a 1/2 šálky hladkej múky
- 1/2 šálky masla
- 1 a 1/4 šálky hnedého cukru
- 1/4 šálky nesladeného kakaového prášku
- 3 vajcia
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
- 12 veľkých marshmallow
Poleva
- 2 šálky práškového cukru
- 1/4 šálky horúcej vody
- 1/4 šálky nesladeného kakaového prášku
- 4 PL šľahačky
- 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
- posypky
Postup:
- V hrnci na miernom ohni za stáleho miešania rozpustite maslo a čokoládu.
- Po rozpustení odstavte a nechajte vychladnúť.
- Do misy preosejte múku, kakaový prášok, prášok do pečiva a soľ.
- V mixéri šľahajte cukor, vajcia a vanilku pri nízkych otáčkach, kým sa nespoja.
- Pridajte vychladnutú čokoládu a opäť miešajte, kým sa zmes nespojí.
- Postupne pridávajte zmes múky.
- Vypracujte v cesto.
- Misu aj s cestom prekryte potravinovou fóliou a vložte na 4 hodiny do chladničky.
- Predhrejte rúru na 150°C a vyložte plech papierom na pečenie.
- Pomocou polievkovej lyžice a rúk vytvarujte kakaové kolieska.
- Vložte do rúry a pečte približne 10 minút.
- Zatiaľ čo sa pečivo pečie, rozkrojte marshmallows na polovicu.
- Akonáhle je pečivo upečené, vložte marshmallow do stredu pečiva a zľahka ich pritlačte.
- Vložte späť do rúry na ďalšie 2-3 minúty.
- Potom kakaové pečivo vyberte a nechajte vychladnúť.
- V medziobdobí si pripravte polevu.
- Všetky prísady zmiešajte vo veľkej mise a premiešajte, kým sa nespoja.
- Pokiaľ je poleva stále príliš hustá, pridajte do nej trochu viac horúcej vody, aby sa zriedila.
- Lyžicou naneste trochu polevy na marshmallow.
- Na záver polevu posypte zdobením.