Neobvyklý variant lineckého pečiva, v ktorom je marmeláda nahradená bielou čokoládou. Vyskúšajte, uvidíte, že vám zachutí.
Ingrediencie:
- 1 a 1/2 šálky hladkej múky
- 2/3 šálky nesladeného kakaového prášku
- 3/4 šálky masla
- 1 a 1/2 šálky práškového cukru
- 2 vajcia
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 3/4 šálky bielej čokolády
Postup:
- V mise zmiešajte múku, kakaový prášok a soľ.
- Pomocou ručného mixéra vyšľahajte maslo a práškový cukor do nadýchanej peny.
- Vmiešajte vajcia a vanilku.
- Pridajte suché prísady a pri nízkych otáčkach mixéra miešajte, kým sa všetko nespojí.
- Cesto zabaľte do potravinovej fólie a dajte na 2 hodiny do chladničky.
- Predhrejte si rúru na 170 °C a plechy na pečenie vyložte papierom na pečenie.
- Na ľahko pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkajte cesto na hrúbku asi pol centimetra.
- Pomocou vykrajovačov vykrájajte požadované tvary a pečivo preneste na pripravené plechy.
- Kakaové pečivo pečte 10-12 minút.
- Nechajte vychladnúť.
- V medziobdobí si vo vodnom kúpeli rozpustite bielu čokoládu a následne s jej pomocou jednotlivé tvary lineckých cukroviniek zlepte.