Kakaové pečivo zlepované bielou čokoládou

Kakaové pečivo zlepované bielou čokoládou

Neobvyklý variant lineckého pečiva, v ktorom je marmeláda nahradená bielou čokoládou. Vyskúšajte, uvidíte, že vám zachutí.

Ingrediencie:

  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 2/3 šálky nesladeného kakaového prášku
  • 3/4 šálky masla
  • 1 a 1/2 šálky práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 3/4 šálky bielej čokolády

Postup:

  1. V mise zmiešajte múku, kakaový prášok a soľ.
  2. Pomocou ručného mixéra vyšľahajte maslo a práškový cukor do nadýchanej peny.
  3. Vmiešajte vajcia a vanilku.
  4. Pridajte suché prísady a pri nízkych otáčkach mixéra miešajte, kým sa všetko nespojí.
  5. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a dajte na 2 hodiny do chladničky.
  6. Predhrejte si rúru na 170 °C a plechy na pečenie vyložte papierom na pečenie.
  7. Na ľahko pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkajte cesto na hrúbku asi pol centimetra.
  8. Pomocou vykrajovačov vykrájajte požadované tvary a pečivo preneste na pripravené plechy.
  9. Kakaové pečivo pečte 10-12 minút.
  10. Nechajte vychladnúť.
  11. V medziobdobí si vo vodnom kúpeli rozpustite bielu čokoládu a následne s jej pomocou jednotlivé tvary lineckých cukroviniek zlepte.
Kakaové vianočné sušienky zlepované bielou čokoládou.
zdroj: nourish-and-fete.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.