Kakaové rezy s maslovým krémom so slaným karamelom

Kakaové rezy s maslovým krémom so slaným karamelom

Tento jednoduchý kakaový múčnik uspokojí všetky vaše chuťové bunky. Je ľahký nadýchaný a keď ho potriete dokonalým maslovým krémom s domácim slaným karamelom, máte dezert, ktorý poteší celú vašu rodinu.

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 a ¾ šálky kryštálového cukru
  • ¾ šálky nesladeného kakaového prášku
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • ½ lyžičky soli
  • ½ šálky plnotučného mlieka
  • ½ šálky kyslej smotany
  • ½ šálky rastlinného oleja
  • 2 vajcia
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 šálka horúcej uvarenej kávy alebo horúcej vody

Na karamelovú omáčku:

  • ¾ šálky cukru
  • ½ šálky smotany na šľahanie izbovej teploty
  • 4 lyžice masla izbovej teploty
  • 2 lyžičky morskej soli

Na maslový krém:

  • 3 šálky práškového cukru
  • 1 šálka masla izbovej teploty
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • ½ šálky karamelovej omáčky viď vyššie
  • ⅛ lyžičky soli

Postup

  • Nastriekajte plech s rozmermi 23 x 33 cm olejom v spreji a potom vyložte dno papierom na pečenie, pričom na 2 stranách nechajte presah.
  • Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  • Zmiešajte múku, cukor, kakao, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ v strednej miske.
  • V inej miske zmiešajte mlieko, kyslú smotanu, olej, vajcia a vanilku.
  • Pomaly pridávajte mokré ingrediencie do suchých, kým sa nespoja.
  • Opatrne pridajte horúcu kávu (alebo horúcu vodu) a jemne premiešajte.
  • Nalejte cesto na plech.
  • Pečte asi 28–30 minút, alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu buchty nevyjde čisté.
  • Nechajte buchtu úplne vychladnúť na plechu.
  • Vložte cukor do veľkého hrnca na stredný plameň.
  • Akonáhle sa cukor začne rozpúšťať, miešajte, kým sa úplne nerozpustí, 10-15 minút.
  • Akonáhle sa cukor rozpustí, prestaňte miešať a varte na strednom plameni, kým cukor nezíska tmavo jantárovú farbu, asi 1-3 minúty.
  • Počas tohto kroku neodchádzajte!
  • Pokiaľ nedávate pozor, môže sa veľmi rýchlo pripáliť.
  • Ihneď pridajte nakrájané maslo a neustále šľahajte, kým sa maslo nerozpustí.
  • Hrniec zložte z platne a za stáleho šľahania pomaly prilievajte smotanu.
  • Pokračujte v šľahaní, kým nie je karamel hladký.
  • Pokiaľ v karamelovej omáčke zostanú zhluky cukru, vráťte hrniec späť na stredný plameň na niekoľko minút, aby sa cukor úplne rozpustil.
  • Pridajte soľ a prešľahajte.
  • Nechajte karamelovú omáčku úplne vychladnúť.
  • V stolnom mixéri alebo pomocou ručného mixéra zmiešajte maslo izbovej teploty s práškovým cukrom.
  • Mixujte pri nízkej rýchlosti asi 2 minúty,
  • Pridajte vanilku a dobre premiešajte.
  • Mixujte pri strednej rýchlosti po dobu 2 minút, kým nebudete mať svetlú a nadýchanú zmes.
  • Pridajte vychladnutý slaný karamel a šľahajte, kým sa nezapracuje.
  • Buchtu potrite krémom, pokvapkajte zvyšným slaným karamelom a podávajte.
Čokoládové rezy s maslovým krémom s domácim slaným karamelom.
www.themarblekitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.