Kakaové rezy s polevou z mascarpone a agátového medu

Kakaové rezy s polevou z mascarpone a agátového medu

Dokonalý jemný kakaový múčnik s hladkou polevou z mascarpone je neuveriteľne ľahký na prípravu a zároveň božsky chutí. Pripravte ho svojej rodine či priateľom k popoludňajšej káve. Možno využijete aj naše recenzie najlepších automatických kávovarov . Kto vyhral v našom porovnaní?

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 190 ml vriacej vody
  • 270 g hladkej múky
  • 300 g krupicového cukru
  • 75 g nesladeného kakaového prášku
  • 1 lyžička instantného espressa
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 a ½ lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžička soli
  • 240 g cmaru izbovej teploty
  • 110 g rastlinného oleja
  • 3 veľké vajcia izbovej teploty
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu

Na polevu:

  • 200 g mascarpone
  • 15 g agátového medu
  • ½ lyžičky vanilkovej pasty
  • 100 g práškového cukru
  • 125 g smotany na šľahanie

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 °C a vyložte plech na pečenie s rozmermi 23 x 33 cm papierom na pečenie.
  • Dajte variť 190 ml vody a nechajte vychladnúť.
  • Do misy preosejte všetky suché ingrediencie a poriadne premiešajte.
  • Do inej misy pridajte všetky mokré ingrediencie vrátane vychladnutej vody a ručným šľahačom ich šľahajte, kým sa nespoja.
  • Dávajte si pozor, aby ste nepremiešali vajcia.
  • Mokré ingrediencie pomaly nalejte do suchých a všetko jemne premiešajte.
  • Uistite sa, že v ceste nezostali žiadne hrudky.
  • Cesto nalejte na pripravený plech a pečte 30–35 minút, alebo pokiaľ špajľa zapichnutá do stredu buchty nevyjde čistá.
  • Buchtu nechajte vychladnúť na mriežke.
  • Po 15 minútach buchtu opatrne vyberte z plechu na chladiacu mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
  • Elektrickým mixérom vymiešajte mascarpone, agátový med a vanilkovú pastu.
  • Potom pridajte práškový cukor a premiešajte do hladka.
  • Pridajte smotanu na šľahanie a šľahajte, kým nebude zmes tuhá a nebude držať tvar.
  • Nalejte polevu na buchtu a rovnomerne ju rozotrite stierkou.
  • Poprášte trochou kakaa a podávajte.
Nakrájaný kakaový múčnik s hladkou polevou z mascarpone,
www.juliemarieeats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.