Nemáte kakaa a čokolády nikdy dosť? Potom ochutnajte tento recept na veľkonočné sušienky s kakaovou príchuťou.
Ingrediencie
- 65 g studeného nakrájaného masla
- ¼ hrnčeka práškového cukru
- ½ hrnčeka hladkej múky
- 2 a ½ lyžičky kukuričnej múky
- 2 lyžice kakaa
- 1 a ¼ žĺtka
- rozpustená biela čokoláda na zdobenie
Ingrediencie na náplň
- 200 g tmavej čokolády, nakrájané na kúsky
- ½ hrnčeka smotany
Postup
- Rúru predhrejte na 180 °C. V robote spracujte maslo, cukor, obe múky, kakao a žĺtky, kým sa neutvorí jemné cesto. Zabaľte ich do potravinovej fólie a vložte do chladničky na cca 30 minút.
- Vyvaľkajte cesto medzi dvoma hárkami papiera na pečenie na šírku cca 3 mm. Použite vykrajovač v tvare vajíčka, vykrajujte s ním z cesta malej oválky a pokladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte cca 8-10 minút, prípadne sa pomocou obracačky skontrolujte spodnú časť sušienky.
- Pokiaľ bude tmavo hnedá, máte hotovo. Sušienky vyberte z rúry a nechajte ich na plechu úplne vychladnúť.
- Na čokoládový krém dajte čokoládu so smotanou do malej rajnice a na miernom plameni ich miešajte, kým sa čokoláda nerozpustí a zmes nebude lesklá.
- Nechajte úplne vychladnúť. Pomocou krému spájajte vždy dve vajíčka k sebe. Potom ich ešte môžete dozdobiť rozpustenou bielou čokoládou.