Kakaovo-banánová buchta na plech

Kakaovo-banánová buchta na plech

Máte doma príliš zrelé banány, ktoré už nemáte chuť jesť, ale je vám ľúto ich len tak vyhodiť? V tom prípade ich spracujte pri pečení a vykúzlite z nich nejaký dobrý múčnik, ako je napríklad tento.

Ingrediencie:

  • 4 veľké zrelé banány
  • 125 ml extra panenského olivového oleja
  • 3 vajcia
  • 265 g prírodného cukru
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 225 g samokypriacej múky
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 lyžička rumu
  • 2 lyžice kakaa
  • 3 lyžice mlieka

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a do formy na pečenie umiestnime papier na pečenie.
  • Banány dáme do misky a pomocou vidličky dôkladne roztlačíme. Pokiaľ na to nemáme dosť sily, použijeme ručný mixér.
  • Pridáme olivový olej, cukor, vanilku, mlieko, vajcia a premiešame.
  • Prisypeme múku zmiešanú so škoricou aj kakaom a znovu starostlivo zamiešame.
  • Nalejeme do formy na pečenie (ideálne tortové) a uhladíme.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 45 minút.
  • Upečenú buchtu vyberieme von a odložíme tak na 15 minút stranou, aby trochu vychladla.
  • Potom ju vyklopíme z formy a počkáme, kým bude úplne studená.
  • Pred servírovaním môžeme ozdobiť zmrzlinou, šľahačkou alebo aj čokoládovým toppingom.

Tip: Ak chceme chuť buchty ešte trochu vylepšiť, môžeme pridať hrozienka, čerstvé jahody alebo napríklad sušenú papayu.

Banánový tortu z jednej formy.
Zdroj: https://www.foodfromportugal.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.