Máte doma príliš zrelé banány, ktoré už nemáte chuť jesť, ale je vám ľúto ich len tak vyhodiť? V tom prípade ich spracujte pri pečení a vykúzlite z nich nejaký dobrý múčnik, ako je napríklad tento.
Ingrediencie:
- 4 veľké zrelé banány
- 125 ml extra panenského olivového oleja
- 3 vajcia
- 265 g prírodného cukru
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 225 g samokypriacej múky
- 1 lyžička mletej škorice
- 1 lyžička rumu
- 2 lyžice kakaa
- 3 lyžice mlieka
Postup:
- Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a do formy na pečenie umiestnime papier na pečenie.
- Banány dáme do misky a pomocou vidličky dôkladne roztlačíme. Pokiaľ na to nemáme dosť sily, použijeme ručný mixér.
- Pridáme olivový olej, cukor, vanilku, mlieko, vajcia a premiešame.
- Prisypeme múku zmiešanú so škoricou aj kakaom a znovu starostlivo zamiešame.
- Nalejeme do formy na pečenie (ideálne tortové) a uhladíme.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 45 minút.
- Upečenú buchtu vyberieme von a odložíme tak na 15 minút stranou, aby trochu vychladla.
- Potom ju vyklopíme z formy a počkáme, kým bude úplne studená.
- Pred servírovaním môžeme ozdobiť zmrzlinou, šľahačkou alebo aj čokoládovým toppingom.
Tip: Ak chceme chuť buchty ešte trochu vylepšiť, môžeme pridať hrozienka, čerstvé jahody alebo napríklad sušenú papayu.