Kakaovo-vanilkové rožteky s javorovým sirupom

Kakaovo-vanilkové rožteky s javorovým sirupom

Kombinácia mandlí, javorového sirupu a vanilky robí z týchto rožkov nezabudnuteľná gurmánsky zážitok.

Ingrediencie:

  • 100 g špaldovej múky
  • 50 g mletých mandlí
  • 75 g mandľového masla
  • 1 PL ľanových semienok
  • 2 PL vody
  • 40 ml javorového sirupu
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej vanilky
  • 1/4 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1 PL kakaa

Poleva

  • 50 g kakaového masla
  • 40 g mandľového masla
  • 1 PL javorového sirupu

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 180 °C.
  2. Ľanové semienka zmiešajte s vodou a nechajte 10 minút odstáť, aby zhustli.
  3. Múku, mandle, mandľové maslo, javorový sirup, vanilku, kakao a prášok do pečiva zľahka zmiešajte v mise.
  4. Pridajte ľanovú zmes a rozmixujte ručným mixérom alebo použite kuchynský robot.
  5. Z cesta následne odoberte približne polievkovú lyžicu a vyvaľkajte ju do tvaru rožka.
  6. Postup opakujte so zvyškom cesta a rožky následne položte na plech s papierom na pečenie.
  7. Toto vianočné pečivo bez cukru pečte asi 12 minút, potom ho vyberte a nechajte vychladnúť.
  8. Polevu pripravíte tak, že kakaové maslo rozpustíte a necháte mierne vychladnúť.
  9. Potom doň metličkou pridajte mandľové maslo a javorový sirup.
  10. Polevou následne rožky ozdobte.
kakaové rožky s javorovým sirupom a bielou polevou
zdroj: heavenlyhealthy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.