Kombinácia mandlí, javorového sirupu a vanilky robí z týchto rožkov nezabudnuteľná gurmánsky zážitok.
Ingrediencie:
- 100 g špaldovej múky
- 50 g mletých mandlí
- 75 g mandľového masla
- 1 PL ľanových semienok
- 2 PL vody
- 40 ml javorového sirupu
- 1/2 čajovej lyžičky mletej vanilky
- 1/4 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 1 PL kakaa
Poleva
- 50 g kakaového masla
- 40 g mandľového masla
- 1 PL javorového sirupu
Postup:
- Predhrejte si rúru na 180 °C.
- Ľanové semienka zmiešajte s vodou a nechajte 10 minút odstáť, aby zhustli.
- Múku, mandle, mandľové maslo, javorový sirup, vanilku, kakao a prášok do pečiva zľahka zmiešajte v mise.
- Pridajte ľanovú zmes a rozmixujte ručným mixérom alebo použite kuchynský robot.
- Z cesta následne odoberte približne polievkovú lyžicu a vyvaľkajte ju do tvaru rožka.
- Postup opakujte so zvyškom cesta a rožky následne položte na plech s papierom na pečenie.
- Toto vianočné pečivo bez cukru pečte asi 12 minút, potom ho vyberte a nechajte vychladnúť.
- Polevu pripravíte tak, že kakaové maslo rozpustíte a necháte mierne vychladnúť.
- Potom doň metličkou pridajte mandľové maslo a javorový sirup.
- Polevou následne rožky ozdobte.