Lahodné recepty na kalmáre v 4 jednoduchých variantoch

Už ste niekedy skúšali pripraviť kalmáre?

Nie? A chceli by ste, len neviete, ako na to?

Vyskúšajte naše jednoduché recepty na kalamáre, ako bývajú často kalmáre označované.

Poradíme vám tiež, ako ich správne očistiť.

Užite si to!

Ako kalmáre očistiť?

Pokiaľ kúpite celé kalmáre, budete ich musieť pred ich tepelnou úpravou rozrezať a vyčistiť. Prvým krokom je opláchnutie kalmáre pod studenou vodou a potom odtrhnutie chápadiel od tela.

Odrežte hlavu od chápadiel a vyhoďte ju. Odstráňte zobák zo stredu chápadiel. Vyčistite všetky vnútornosti z tela kalmáre a odstráňte kosť, ktorá vyzerá ako dlhý tenký kus číreho plastu.

Ak je na vonkajšej strane kalmáre membrána, odstráňte ju a potom odrežte veľkú plutvu z každej strany tela. Telo nakrájajte na krúžky. Krúžky a chápadlá potom použite podľa pokynov v danom recepte.

K ešte lepšej predstave vám môže pomôcť aj nasledujúce video:

Ako vidíte, je to jednoduchý proces, ktorý zvládne skutočne každý!

Napíšte nám, ako ste prípravu kalamár zvládli. Budeme sa tešiť na vaše odpovede.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.