Táto kačacia polievka nielen skvele chutí ale tiež vás skvele zasýti a je preto ideálnou desiatou.
Ingrediencie
- 10 plátkov slaniny
- 2 lyžice masla
- 2 šálky cibule na drobno
- 2 šálky zeleru
- 2 šálky mrkvy
- 2 strúčiky cesnaku
- ½ šálky múky
- kurací vývar
- 4 šálky zemiakov
- 4 šálky vareného kačacieho mäsa
- 1 lyžička mletej papriky
- 1 šálka smotany na varenie
- soľ, korenie
Postup
- Slaninu nakrájame na kocky a orestujeme do chrumkava a necháme bokom.
- Na tuku zo slaniny orestujeme cibuľu, zeler, mrkvu, cesnak a mletú papriku.
- Zaprášime múkou a za stáleho miešania varíme dve minúty.
- Zalejeme vývarom, dochutíme soľou a korením a privedieme do varu.
- Pridáme zemiaky a varíme asi 15 minút pokiaľ nie sú zemiaky mäkké.
- Pridáme smotanu, kačacie mäso a povaríme spolu 10 minút.
- Podávame s opečenou slaninou.