Kaldoun s kačicou a slaninou

Kaldoun s kačicou a slaninou

Táto kačacia polievka nielen skvele chutí ale tiež vás skvele zasýti a je preto ideálnou desiatou.

Ingrediencie

  • 10 plátkov slaniny
  • 2 lyžice masla
  • 2 šálky cibule na drobno
  • 2 šálky zeleru
  • 2 šálky mrkvy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ šálky múky
  • kurací vývar
  • 4 šálky zemiakov
  • 4 šálky vareného kačacieho mäsa
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 šálka smotany na varenie
  • soľ, korenie

Postup

  • Slaninu nakrájame na kocky a orestujeme do chrumkava a necháme bokom.
  • Na tuku zo slaniny orestujeme cibuľu, zeler, mrkvu, cesnak a mletú papriku.
  • Zaprášime múkou a za stáleho miešania varíme dve minúty.
  • Zalejeme vývarom, dochutíme soľou a korením a privedieme do varu.
  • Pridáme zemiaky a varíme asi 15 minút pokiaľ nie sú zemiaky mäkké.
  • Pridáme smotanu, kačacie mäso a povaríme spolu 10 minút.
  • Podávame s opečenou slaninou.
Polievka s mäsom, slaninou a zeleninou v bielom hrnčeku.
zdroj: southernladymagazine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.