Pripravte si túto jednoduchú smotanovú omáčku z kalerábu, ktorá je výživná a skvele zasýti.
INGREDIENCIA
- 1-2 kaleráby
- maslo
- soľ, korenie
- hladká múka
- 3/4 l mlieka
- smotana
- voda
POSTUP
- Kaleráb si nastrúhajte na hrubo.
- V kastróliku ich osmažte zľahka na masle a nechajte dusiť s trochou vody (aby boli kaleráby ponorené).
- Osoľte, okoreňte, môžete pridať vegetu a duste, kým nie je kaleráb mäkká.
- Prilejte mlieko a trochu smotany.
- Povarte, zahustite rozšľahanou múkou s vodou a ešte nechajte cca 5 minút variť.
- Podávajte s varenými zemiakmi, vareným vajcom alebo opečeným párkom.
Vyskúšajte aj našich 6 ďalších lahodných receptov na zdravé a chutné polievky z kaleráby . Načerpajte inšpiráciu!