Nie je nič lepšie ako poctivá domáca polievka. A to obzvlášť počas chladných dní a večerov. Prečo nevyskúšať variant s kalerábom a kyslou smotanou? Je to lahôdka!
INGREDIENCIA
- 2 lyžice olivového alebo slnečnicového oleja
- 6 stredných kalerábov, olúpaných a na kocky
- 2 lyžice múky
- štipka papriky
- 4 šálky kuracieho vývaru
- 1 šálka šľahačky
- 1/4 šálky kyslej smotany
- 2 lyžice jemne sekanej petržlenovej vňate
POSTUP
- Rozohrejte olej na panvici na strednú teplotu.
- Pridajte kaleráb a dobre premiešajte.
- Prilejte 1-2 lyžice vody a nechajte pod pokrievkou variť.
- Pravidelne miešajte a dolievajte vodu, aby sa kaleráb nepripálil.
- Varte asi 20 minút, kým kaleráb nezmäkne.
- Zložte pokrievku a nechajte ešte vyvariť zvyšok vody.
- Pridajte múku a papriku a poriadne premiešajte.
- Nalejte vývar, premiešajte a priveďte opäť do varu.
- Na záver pridajte obe smotany, soľ, korenie a už len dostatočne nechajte zahriať.
- Polievku na tanieri posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.
Vyskúšajte aj naše recepty na zapekaný karfiol na 11 rôznych spôsobov. Nájdete svojho favorita?