Kalerábová polievka s kyslou smotanou

Kalerábová polievka s kyslou smotanou

Nie je nič lepšie ako poctivá domáca polievka. A to obzvlášť počas chladných dní a večerov. Prečo nevyskúšať variant s kalerábom a kyslou smotanou? Je to lahôdka!

INGREDIENCIA

  • 2 lyžice olivového alebo slnečnicového oleja
  • 6 stredných kalerábov, olúpaných a na kocky
  • 2 lyžice múky
  • štipka papriky
  • 4 šálky kuracieho vývaru
  • 1 šálka šľahačky
  • 1/4 šálky kyslej smotany
  • 2 lyžice jemne sekanej petržlenovej vňate

POSTUP

  1. Rozohrejte olej na panvici na strednú teplotu.
  2. Pridajte kaleráb a dobre premiešajte.
  3. Prilejte 1-2 lyžice vody a nechajte pod pokrievkou variť.
  4. Pravidelne miešajte a dolievajte vodu, aby sa kaleráb nepripálil.
  5. Varte asi 20 minút, kým kaleráb nezmäkne.
  6. Zložte pokrievku a nechajte ešte vyvariť zvyšok vody.
  7. Pridajte múku a papriku a poriadne premiešajte.
  8. Nalejte vývar, premiešajte a priveďte opäť do varu.
  9. Na záver pridajte obe smotany, soľ, korenie a už len dostatočne nechajte zahriať.
  10. Polievku na tanieri posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.
Polievka z kalerábu v mištičke, ozdobená čerstvou petržlenovou vňaťou a vedľa položenou lyžicou.
www.gastronomersguide.com

Vyskúšajte aj naše recepty na zapekaný karfiol na 11 rôznych spôsobov. Nájdete svojho favorita?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.