Kalerábové hranolky

Kalerábové hranolky

Korenené hranolčeky z kalerábu sú vynikajúcou alternatívou k tradičným zemiakovým hranolčekom. Vychutnajte si ich buď samotné alebo s vašim obľúbeným dipom. Či tak alebo onak, tieto domáce pečené hranolky sú jednoducho mňam!

INGREDIENCIA

  • cca 1,2 kg olúpané kaleráby, asi 2 stredné až veľké (cca 2 kg, keď nie sú olúpané)
  • 3 lyžice avokádového oleja
  • 1 lyžička sušeného cesnaku (voliteľne)
  • 1 lyžička sušeného chilli
  • 1 lyžička čerstvo mletého čierneho korenia
  • ¾ lyžičky soli
  • nakrájaná jarná cibuľka alebo pažítka na ozdobu (voliteľne)

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia.
  • Medzitým si pripravte kaleráby.
  • Ak majú pripojené stonky/listy, môžete ich odstrániť a zlikvidovať.
  • Odstráňte tuhý koniec.
  • Každú kaleráb opatrne rozkrojte napoly, vyberte jadro (ak je to nutné) a olúpte.
  • Každú polovicu otočte dole, aby bola veľká plochá časť na povrchu a nakrájajte na cca centimetrové plátky.
  • Potom tieto plátky nakrájajte na hranolky s hrúbkou asi 1 centimeter.
  • Kalerábové hranolky vložte do čistej utierky, aby ste odstránili prebytočnú vlhkosť.
  • Dajte ich do misky a premiešajte s 2,5 lyžicami avokádového oleja, sušeným cesnakom (ak používate), sušeným čili, čiernym korením a soľou, aby boli dobre potiahnuté olejom a korením.
  • Vymažte veľký plech (alebo dve menšie) zvyšné ½ lyžice avokádového oleja.
  • Hranolčeky položte na pripravený plech a rozložte ich do jednej vrstvy.
  • Pečte 15 minút, potom vyberte plech z rúry a hranolky otočte na druhú stranu (opäť sa snažte zaistiť, aby boli hranolky v peknej rovnomernej vrstve, aby sa pekne prepiekli).
  • Plech vložte späť do rúry a pokračujte v pečení hranolčekov ďalších 15 minút, alebo pokiaľ nie sú hranolčeky zvonku zlatisto hnedé a vo vnútri mäkké.
  • Kalerábové hranolky preložte do servírovacej misky.
  • Pokiaľ chcete, ozdobte jarnou cibuľkou.
  • Podávajte!
Hranolčeky z kalerábu, posypané jarnou cibuľkou a servírované na tanieri.
www.girlheartfood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.