Kalerábový krém s mrkvou a feniklom

Kalerábový krém s mrkvou a feniklom

Špecifickú chuť tejto polievke dodáva nielen mrkva, ale aj fenikel, ktorý je tu použitý namiesto cibule. Mimochodom fenikel má celý rad pozitívnych účinkov na naše zdravie.

Ingrediencie:

  • 2-3 kaleráby
  • 3-4 mrkvy
  • 1 fenikel
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 PL olivového oleja
  • 2 bobkové listy
  • 2 PL čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
  • soľ, korenie
  • čerstvé bylinky na posypanie

Postup:

  1. V hrnci zohrejte olivový olej, následne doň pridajte nadrobno nakrájaný fenikel a povarte približne 2 minúty.
  2. Pridajte olúpanú a na kocky nakrájanú mrkvu a kaleráb.
  3. Premiešajte a varte približne ďalších 8 minút.
  4. Potom k zmesi prilejte vývar a pridajte bobkový list a petržlenovú vňať.
  5. Priveďte do varu a vare približne 20-25 minút, kým zelenina úplne nezmäkne.
  6. Polievku ostavte, vyberte bobkový list a za pomoci ponorného mixéra zmes rozmixujte do hladkého pyré.
  7. Dochuťte soľou a korením.
Kalerábový krém s mrkvou a feniklom so štipkou kôpru
zdroj: harvest2u.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.