Kalmáre na grile s citrónom a korením

Kalmáre na grile s citrónom a korením

Jednoduché a zároveň chutné jedlo, ktorého ugrilovanie vám zaberie iba päť minút. Je to skvelý spôsob, ako si pochutnať na morských plodoch bez toho, aby ste museli zamieriť do reštaurácie.

Ingrediencie

  • tuby kalamár s hmotnosťou 250 gramov
  • 1 šálka čerstvej citrónovej šťavy
  • hrubo mleté korenie
  • 1 lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

Postup

  1. Kalamáre dobre očistite pod tečúcou vodou.
  2. Pokiaľ je na dne stále prichytená malá membrána alebo sval, odrežte ho, aby mohla voda voľne pretekať tubou.
  3. Nechajte uschnúť.
  4. Položte kalamáre do plytkej misky.
  5. Zalite čerstvou citrónovou šťavou.
  6. Zakryte plastovou fóliou a vložte do chladničky na 40 minút.
  7. Zahrejte gril na vysokú teplotu.
  8. Vyberte kalamáre z chladničky a vylejte citrónovú šťavu.
  9. Gril potrite rastlinným olejom a zahrejte na strednú teplotu.
  10. Kalamáre grilujte po dobu 2-3 minút z každej strany (mali by byť biele a pevné).
  11. Nakrájajte kalamáre na krúžky a dajte do misy.
  12. Premiešajte s korením a čerstvou petržlenovou vňaťou.
  13. Podávajte ihneď a za tepla.
  14. Užite si to!
Kalmáre na grile s citrónom a korením na tanieri
www.savoryexperiments.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.