Super jednoduchá nátierka z bravčového mäsa. Stačí vám pár krokov a máte doma výbornú a skvele dochutenú nátierku, ktorou je radosť si natrieť na chlieb.
Čo budete potrebovať:
- 1 kíl najemno namletého bravčového tuku
- 1 kíl jemne namletého bravčového mäsa
- 2 cibule najemno nakrájané
- 4 poháre vody
- 1 čajová lyžička mletého klinčeka
- ¾ lyžičky muškátového orieška
- Soľ a korenie (dochucujeme podľa chuti)
Postup:
- Bravčový tuk a mäso, spoločne s cibuľou, vodou, klinčekmi a muškátovým orieškom dáme do jedného veľkého hrnca
- Dochutíme, podľa našich preferencií soľou a korením a takto pripravený hrniec privedieme do varu
- Keď sa mäso začne variť, znížime teplotu a pokračujeme vo varení, kým mäso nie je mäkké. To bude trvať aspoň 1,5 hodiny
- Podľa potreby pridávame vodu, aby sa nám zmes nevarila nasucho
- Keď je zmes v hrnci dostatočne prevarená, necháme zvyšnú vodu v hrnci pomaly redukovať, tak aby sa zmes nespálila
- Zmes dáme cez noc odpočinúť do chladničky
- Druhý deň odstránime prebytočnú tukovú vrstvu, ktorá sa na nátierke vytvorila (alebo ju do nátierky vmiešame, získame tak krémovejšiu konzistenciu)
Čím dlhšie sa mäso a tuk budú variť, tým lepší bude výsledok .