Kanadsko-francúzska nátierka

Kanadsko-francúzska nátierka

Super jednoduchá nátierka z bravčového mäsa. Stačí vám pár krokov a máte doma výbornú a skvele dochutenú nátierku, ktorou je radosť si natrieť na chlieb.

Čo budete potrebovať:

  • 1 kíl najemno namletého bravčového tuku
  • 1 kíl jemne namletého bravčového mäsa
  • 2 cibule najemno nakrájané
  • 4 poháre vody
  • 1 čajová lyžička mletého klinčeka
  • ¾ lyžičky muškátového orieška
  • Soľ a korenie (dochucujeme podľa chuti)

Postup:

  1. Bravčový tuk a mäso, spoločne s cibuľou, vodou, klinčekmi a muškátovým orieškom dáme do jedného veľkého hrnca
  2. Dochutíme, podľa našich preferencií soľou a korením a takto pripravený hrniec privedieme do varu
  3. Keď sa mäso začne variť, znížime teplotu a pokračujeme vo varení, kým mäso nie je mäkké. To bude trvať aspoň 1,5 hodiny
  4. Podľa potreby pridávame vodu, aby sa nám zmes nevarila nasucho
  5. Keď je zmes v hrnci dostatočne prevarená, necháme zvyšnú vodu v hrnci pomaly redukovať, tak aby sa zmes nespálila
  6. Zmes dáme cez noc odpočinúť do chladničky
  7. Druhý deň odstránime prebytočnú tukovú vrstvu, ktorá sa na nátierke vytvorila (alebo ju do nátierky vmiešame, získame tak krémovejšiu konzistenciu)

Čím dlhšie sa mäso a tuk budú variť, tým lepší bude výsledok .

kanadsko-francúzska nátierka na tanieri s toastom.
Zdroj: foodandwinechickie.wordpress.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.