Guláš patrí medzi vyhľadávané pochúťky.
Existuje v mnohých rozmanitých podobách.
Okrem hovädzieho, bravčového či hydinového mäsa ho možno pripraviť aj z diviny.
Inšpirujte sa našimi receptami na diviačí guláš.
Jeho intenzívnu chuť i vôňu si hneď zamilujete!
Naše recepty
Klasikou je diviačie mäso so šípkovou. Šípkovú omáčku je možné pripraviť rozmanito, naučte sa to spoločne s nami!
Kančí guláš ako pravá gastronomická pochúťka
Kančí guláš patrí k najobľúbenejším pokrmom, ktoré sa z diviačieho mäsa pripravujú. Jeho tajomstvo spočíva predovšetkým v pomalom spôsobe prípravy a kombinácii diviačieho mäsa s rozmanitým korením a často tiež s červeným vínom.
Z korenia sa okrem korenia a soli využíva najmä borievka, bobkový list, nové korenie a prípadne aj tymián či klinček. Okrem toho je možné zakúpiť aj špeciálne korenie určené práve na prípravu zveriny. Ak máte doma lesné huby, či už čerstvé alebo sušené, nebojte sa ich do diviačieho guláša pridať.
Aby mal guláš ešte lepšiu chuť, odporúča sa mäso na niekoľko hodín alebo cez noc naložiť. Ak chcete naopak guláš uvariť rýchlejšie, vyplatí sa tlakový hrniec, guláš je možné tiež upiecť v rúre.
Z príloh sa diviačí guláš najčastejšie servíruje so žemľovou či karlovarskou knedľou a čerstvým chlebom. Výborne ale chutí aj s polentou, takto sa podáva napríklad v Taliansku, zemiakovou kašou, šťouchanými zemiakmi aj cestovinami. Výsledný pokrm potom na tanieri môžete ozdobiť nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a červenou cibuľou.