Jeden z najklasickejších pokrmov, ktorý sa z tohto typu mäsa pripravuje. Jeho výhodou je, že sa pripravuje v rúre, a vy tak nemusíte stáť celú dobu pri platni.
Ingrediencie:
- 1000 g diviačieho mäsa
- 100 g slaniny
- 50 g hladkej múky
- 25 g paradajkového pyré
- 2000 ml vývaru
- 1 červená paprika
- 2 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 250 ml červeného vína
- tymian
- bobkový list
- sladká paprika
- kajenské korenie
- petržlenová vňať
- olej
- soľ, korenie
Postup:
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- Kančie mäso nakrájajte na kúsky, posoľte, okoreníme a posypte múkou.
- V hlbšej panvici alebo hrnci rozohrejte olej a zľahka na ňom diviačie mäso orestujte.
- Potom pridajte k mäsu na kocky nakrájanú slaninu a restujte ešte asi 5 minút.
- Prilejte vývar a priveďte do varu.
- Potom pridajte aj všetky ostatné ingrediencie, teda nakrájanú cibuľu a papriku, pretlačený cesnak, víno, paradajkové pyré, korenie a bylinky.
- Panvicu či hrniec priklopte a vložte do predhriatej rúry a pečte približne 1,5 až 2 hodiny.
Kančí guláš podávajte s knedľou či čerstvým pečivom posypaný petržlenovou vňaťou.