Kančí guláš

Kančí guláš

Jeden z najklasickejších pokrmov, ktorý sa z tohto typu mäsa pripravuje. Jeho výhodou je, že sa pripravuje v rúre, a vy tak nemusíte stáť celú dobu pri platni.

Ingrediencie:

  • 1000 g diviačieho mäsa
  • 100 g slaniny
  • 50 g hladkej múky
  • 25 g paradajkového pyré
  • 2000 ml vývaru
  • 1 červená paprika
  • 2 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 250 ml červeného vína
  • tymian
  • bobkový list
  • sladká paprika
  • kajenské korenie
  • petržlenová vňať
  • olej
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 180°C.
  2. Kančie mäso nakrájajte na kúsky, posoľte, okoreníme a posypte múkou.
  3. V hlbšej panvici alebo hrnci rozohrejte olej a zľahka na ňom diviačie mäso orestujte.
  4. Potom pridajte k mäsu na kocky nakrájanú slaninu a restujte ešte asi 5 minút.
  5. Prilejte vývar a priveďte do varu.
  6. Potom pridajte aj všetky ostatné ingrediencie, teda nakrájanú cibuľu a papriku, pretlačený cesnak, víno, paradajkové pyré, korenie a bylinky.
  7. Panvicu či hrniec priklopte a vložte do predhriatej rúry a pečte približne 1,5 až 2 hodiny.

Kančí guláš podávajte s knedľou či čerstvým pečivom posypaný petržlenovou vňaťou.

Mäso z diviaka pripravené ako guláš a servírované s knedľou
zdroj: wildmeat.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.