Pri príprave zveriny sa veľmi často používa víno. Výnimkou nie je ani tento recept, navyše obohatený o lesné huby, brusnicovú marmeládu a rozmanité korenie!
Ingrediencie:
- 1000 g diviačieho mäsa
- 3 cibuľa
- 250 g lesných húb alebo šampiňónov
- 2 šálky červeného vína
- 1/3 šálky vývaru
- 2 PL múky
- 2 PL dijonskej horčice
- 2 PL brusnicovej marmelády
- 2 PL masla
- 2 PL olivového oleja
- 2 bobkové listy
- nové korenie
- borievka
- tymian
- soľ, korenie
Postup:
- Kančie mäso nakrájajte na menšie kúsky a následne ich na panvici s rozpusteným maslom orestujte.
- Mäso vyberte a do panvice nalejte tretinu množstva červeného vína.
- Na panvici s olejom zosklovať nakrájanú cibuľu.
- Pridajte k cibuli na plátky nakrájané huby a varte približne 3 minúty.
- Pridajte k cibuli a hubám kúsky orestovaného mäsa a dôkladne premiešajte.
- Následne zmes zaprášte múkou a za stáleho miešania varte 2 minúty.
- Deglazujte vínom z druhej panvice a tiež zvyšným vínom, ktoré ste zatiaľ nepoužili.
- Primiešajte horčicu, brusnicový džem a všetky korenia a bylinky.
- Dôkladne zamiešajte a zalejte vývarom.
- Následne za občasného miešania duste približne 90 minút, kým nebude mäso mäkké.
Tento pokrm môžete servírovať s ryžou alebo s rozmanitými prílohami zo zemiakov.
Okrem diviaka na víne môžete v pomalom hrnci pripravovať aj množstvo ďalších pochúťok. Inšpirujte sa našimi receptami z hrnca na pomalé varenie !