Kančie stehno na smotane

Kančie stehno na smotane

Kančie mäso sa v tomto recepte skvele snúbi s dvoma typmi smotany. Výsledkom je krémový pokrm veľmi delikátnej chuti.

Ingrediencie:

Mäso

  • 2000 g diviačie stehná
  • 3 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 šálka červeného vína
  • 1 šálka vody
  • 3 PL masti alebo oleja
  • bobkový list
  • borievka
  • soľ

Omáčka

  • 1 šálka šľahačky
  • 4 PL kyslej smotany
  • 1 šálka vody
  • 1 čajová lyžička kukuričného škrobu
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 200°C.
  2. Kančie mäso umyte, osoľte a položte do pekáča, v ktorom chcete mäso piecť.
  3. Okolo mäsa rozložte borievka, bobkový list a olúpanú a nakrájanú cibuľu a mrkvu.
  4. Prelejte rozpustenou masťou alebo olejom.
  5. Následne do pekáča prilejte aj červené víno a vodu.
  6. Pečte v predhriatej rúre približne 90 minút.
  7. Po tejto dobe mäso z rúry vyberte, prelejte ho trochou vypečenej šťavy a prekryte alobalom.
  8. Pokiaľ je treba podlejte ešte trochou vody.
  9. Znížte teplotu na 180 ° C a pečte po dobu ďalších 30 minút.
  10. Potom diviak stehna, stále zabalený do alobalu, preložte na iný plech a vložte späť do vypnutej rúry.
  11. Vypečenú šťavu a zeleninu z pôvodného pekáča použite na prípravu omáčky.
  12. Vyberte z pekáča borievka a bobkový list.
  13. Následne prilejte k zmesi šálku vody a pomocou varešky od dna odškrabnite všetky pripečené kúsky.
  14. Zmes z pekáča preceďte cez sito do hrnca, zeleninu cez sito pretlačte.
  15. Pridajte k zmesi kyslú smotanu a priveďte do varu.
  16. Vmiešajte aj šľahačku a kukuričný škrob.
  17. Dochuťte soľou a korením a povarte približne 2-3 minúty do zhustnutia.

Kančie stehno na smotane sa obvykle podáva so žemľovou či karlovarskou knedľou, pridať môžete aj trochu dusené zeleniny.

Pokrm z stehna z diviaka v smotanovej omáčke servírovaný s knedľou, ružičkovým kelom a brusnicami
zdroj: esterkocht.com

Pokrmy z diviaka nemusíte vždy pripravovať iba z diviaka stehna. Skúste aj ďalšie rozmanité pochúťky z diviačieho mäsa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.