Kancové stehno na víne v pomalom hrnci

Kancové stehno na víne v pomalom hrnci

Pomalý hrniec je skvelým pomocníkom. Pripravte si v ňom aj tento chutný pokrm. Pomalý spôsob prípravy urobí z tohto pokrmu jedinečnú gastronomickú lahôdku.

Ingrediencie:

  • 500 g diviačie stehná
  • 750 ml červeného vína
  • 1 cibuľa
  • 1 stopkový zeler
  • 1 čajová lyžička čerstvého rozmarínu
  • 1 čajová lyžička čerstvého šalvie
  • borievka
  • klinček
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Kančie mäso nakrájajte na plátky a naložte ho cez noc do zmesi červeného vína, korenia a byliniek.
  2. Misku s naloženým mäsom prekryte potravinovou fóliou a vložte do chladničky.
  3. Nasledujúci deň nakrájajte cibuľu a zeler nadrobno a vložte ich spoločne s diviačiem mäsom a marinádou do pomalého hrnca.
  4. Varte v závislosti od veľkosti mäsa a zvoleného stupňa približne 4 hodiny.

Kancové stehno na víne sa najčastejšie podáva s polentou alebo šťouchanými zemiakmi.

Kancuje na víne s polentou
zdroj: yummly.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.