Kancuje so šípkovou omáčkou

Kancuje so šípkovou omáčkou

Diviak so šípkovou omáčkou je jednoducho klasika, ktorá nesklame.

INGREDIENCIA:

  • 1 kg diviaka ( stehno alebo pliecko)
  • 100 g slaniny
  • soľ
  • 2 dl červeného vína
  • 30 g masla
  • 30 g hladkej múky
  • 100 g šípkovej marmelády
  • trochu citrónovej kôry a šťavy
  • 10 g cukru

Na moridlo:

  • 120 g mrkvy, zeleru a petržlenu
  • 2 ks cibule
  • korenie celé čierne
  • nové korenie
  • 1 bobkový list
  • tymian
  • citrónová kôra
  • 1 dl octu
  • 500 ml vody

POSTUP:

  • Mäso si očistite.
  • Mrkva, zeler, cibuľu a petržlen si očistite a nakrájajte na kocky.
  • Všetko dajte spolu s ostatnými ingredienciami na moridlo.
  • Zvarte, nechajte vychladnúť, a potom moridlom podlejte mäso a nechajte 3-5 dní odležať.
  • Každý deň mäso obracajte, aby stratilo svoj špecifický pach.
  • Po dobe lúhovania vyberte z výluhu zeleninu a osmažte ju na slanine.
  • Pridajte mäso, osoľte, podlejte vývarom alebo horúcou vodou a nechajte dusiť.
  • Striedavo podlievajte vodou (vývarom), moridlom a vínom.
  • Keď je mäso mäkké, dajte ho bokom a omáčku zahustite zápražkou z masla a múky.
  • Pridajte šípkový džem, citrónovú kôru aj šťavu, cukor, soľ a varte ešte 10 minút.
  • Mäso naporciujte na plátky a podávajte so svojou obľúbenou prílohou.
Príprava kančieho mäsa so šípkovou omáčkou je síce dlhšia, ale stojí za to.
chalopnikovi.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.