Dostali ste chuť na jemného kapríka na grile? Áno, pochutnať si môžete aj uprostred leta.
INGREDIENCIA
- kapor
- 250 g masla
- hrsť kôpru
- hrsť petržlenu
- 5 strúčikov cesnaku
- soľ
POSTUP
- Maslo si pripravíme minimálne 45 minút pred grilovaním.
- Ako prvé si ho necháme povoliť pri izbovej teplote.
- Bylinky si nasekáme, cesnak prelisujeme a všetko vmiešame do masla, ktoré ešte osolíme.
- Z masla si urobíme valček, ktorý zabalíme do potravinovej fólie a dáme ho na 45 minút do mrazničky.
- Ak sa neponáhľame, necháme ho vychladnúť v chladničke.
- Kapra si očistíme a naporciujeme na filety alebo podkovy.
- Uložíme ho na hliníkovú grilovaciu tácku.
- Z oboch strán ho potrieme soľou a navrch každého kapríka dáme plátok bylinkového masla
- Grilujeme naozaj pomaly, kým sa neprepečie tak na deväťdesiat percent.
- Potom ho ešte prikryjeme druhou hliníkovou grilovacou táckou a dopekáme.
- Nič počas grilovania neotáčame.