Kapor na grile s bylinkovým maslom

Kapor na grile s bylinkovým maslom

Dostali ste chuť na jemného kapríka na grile? Áno, pochutnať si môžete aj uprostred leta.

INGREDIENCIA

  • kapor
  • 250 g masla
  • hrsť kôpru
  • hrsť petržlenu
  • 5 strúčikov cesnaku
  • soľ

POSTUP

  • Maslo si pripravíme minimálne 45 minút pred grilovaním.
  • Ako prvé si ho necháme povoliť pri izbovej teplote.
  • Bylinky si nasekáme, cesnak prelisujeme a všetko vmiešame do masla, ktoré ešte osolíme.
  • Z masla si urobíme valček, ktorý zabalíme do potravinovej fólie a dáme ho na 45 minút do mrazničky.
  • Ak sa neponáhľame, necháme ho vychladnúť v chladničke.
  • Kapra si očistíme a naporciujeme na filety alebo podkovy.
  • Uložíme ho na hliníkovú grilovaciu tácku.
  • Z oboch strán ho potrieme soľou a navrch každého kapríka dáme plátok bylinkového masla
  • Grilujeme naozaj pomaly, kým sa neprepečie tak na deväťdesiat percent.
  • Potom ho ešte prikryjeme druhou hliníkovou grilovacou táckou a dopekáme.
  • Nič počas grilovania neotáčame.
Hotový recept na kaprie podkovy na grile s bylinkovým maslom.
dobruchut.aktuality.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.