Kapor na grile s citrónovou marinádou

Kapor na grile s citrónovou marinádou

V tomto recepte sa kapor najskôr asi 2 hodiny marinuje v aromatickej citrónovej marináde, ktorá sa neskôr zmieša s kyslou smotanou a potom sa ryba griluje do šťavnatej, krehkej a chutnej dokonalosti.

Čo budete potrebovať

  • 1 kapor
  • 2 citróny, malé
  • 3 – 4 strúčiky cesnaku
  • 70 ml rastlinného oleja
  • soľ, podľa chuti
  • korenie na ryby, podľa chuti
  • 2 lyžice kyslej smotany

Postup

  • Ak ste si kapra kúpili celého a nevypitvaného, potom ho najskôr vypitvajte, dôkladne umyte pod tečúcou vodou a osušte.
  • Pomocou nožníc odstrihnite plutvy.
  • Kapra narežte vodorovne na oboch stranách v rovnakých rozostupoch.
  • Na marinádu vytlačte šťavu z 1 citróna a zmiešajte ju s korením na ryby, cesnakom, olejom, soľou a čiernym korením.
  • Do marinády vložte kapra, zakryte a dajte na 2 hodiny do chladničky marinovať.
  • Nakrájajte druhý citrón a plátky vložte do brušnej dutiny kapra.
  • Marinádu, v ktorej ste mali kapra, zmiešajte s kyslou smotanou.
  • Rozprestrite na rybu.
  • Kapra grilujte na grile na drevené uhlie asi 15 minút do chrumkava.
  • Rybu niekoľkokrát otočte a potrite omáčkou z kyslej smotany.
  • Doba grilovania sa môže mierne líšiť v závislosti od veľkosti ryby.
  • Pri grilovaní sa uistite, že gril nie je príliš horúci.
  • Užite si to!
Grilovaný kapor s citrónom na tanieri s vedľa položeným príborom.
www.yummytemple.com

Testujeme pre vás kontaktné elektrické grily . Aký v našej recenzii vyhral a prečo?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.