V tomto recepte sa kapor najskôr asi 2 hodiny marinuje v aromatickej citrónovej marináde, ktorá sa neskôr zmieša s kyslou smotanou a potom sa ryba griluje do šťavnatej, krehkej a chutnej dokonalosti.
Čo budete potrebovať
- 1 kapor
- 2 citróny, malé
- 3 – 4 strúčiky cesnaku
- 70 ml rastlinného oleja
- soľ, podľa chuti
- korenie na ryby, podľa chuti
- 2 lyžice kyslej smotany
Postup
- Ak ste si kapra kúpili celého a nevypitvaného, potom ho najskôr vypitvajte, dôkladne umyte pod tečúcou vodou a osušte.
- Pomocou nožníc odstrihnite plutvy.
- Kapra narežte vodorovne na oboch stranách v rovnakých rozostupoch.
- Na marinádu vytlačte šťavu z 1 citróna a zmiešajte ju s korením na ryby, cesnakom, olejom, soľou a čiernym korením.
- Do marinády vložte kapra, zakryte a dajte na 2 hodiny do chladničky marinovať.
- Nakrájajte druhý citrón a plátky vložte do brušnej dutiny kapra.
- Marinádu, v ktorej ste mali kapra, zmiešajte s kyslou smotanou.
- Rozprestrite na rybu.
- Kapra grilujte na grile na drevené uhlie asi 15 minút do chrumkava.
- Rybu niekoľkokrát otočte a potrite omáčkou z kyslej smotany.
- Doba grilovania sa môže mierne líšiť v závislosti od veľkosti ryby.
- Pri grilovaní sa uistite, že gril nie je príliš horúci.
- Užite si to!
Testujeme pre vás kontaktné elektrické grily . Aký v našej recenzii vyhral a prečo?