Kapor na grile v ázijskom štýle so šalátom z turína

Kapor na grile v ázijskom štýle so šalátom z turína

Skúste si pripraviť kapra zase na nový spôsob! Táto verzia sa vám bude páčiť. Rybie mäso premiešané so sójovou a rybacou omáčkou a servírované s teplým zeleninovým šalátom je jednoducho delikatesa.

Čo budete potrebovať

Na kapra:

  • 1 celý menší kapor, rozdelený na jednotlivé porcie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • sezamové semienko
  • 2 lyžičky nastrúhaného čerstvého zázvoru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 6 lyžíc sójovej omáčky
  • 4 lyžice rybej omáčky

Na šalát:

  • 500 g kvaka
  • 2 stonky stopkového zeleru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 červené cibule
  • 2 mrkvy
  • slnečnicový olej
  • soľ a korenie
  • sezamové semienko

Postup

  • Porcie kapra umyte a usušte.
  • Cesnak a zázvor nastrúhajte najemno.
  • Rybie mäso zo všetkých strán osoľte a okoreňte.
  • Natrite zmesou zázvoru a cesnaku.
  • Zalejte sójovou omáčkou, ktorú ste predtým zmiešali s rybou omáčkou.
  • Povrch posypte sezamovým semienkom a nechajte 24 hodín marinovať.
  • Grilujte na rozpálenom grile, kým nie je ryba hotová.
  • Záleží na veľkosti a hrúbke kúskov, ale väčšinou stačí okolo 6 – 7 minút z každej strany.
  • Pripravte si šalát.
  • Kvaka olúpte a nakrájajte na kocky veľké asi 1 – 2 cm.
  • Cibuľu olúpte a nakrájajte na hrubé kocky.
  • Stopkový zeler nakrájajte na kúsky.
  • Vo veľkej panvici rozohrejte olej.
  • Osmažte na ňom červenú cibuľu. Po piatich minútach pridajte kocky tuřínu.
  • Ochuťte soľou a korením.
  • Opekajte, kým kocky turinky nezmäknú.
  • Dochuťte cesnakom a pridajte mrkvu, ktorú ste pomocou škrabky na zeleninu nalúpali na tenké plátky.
  • Posypte sezamovým semienkom.
  • Kto má rád pikantnejšie chute, môže pridať aj štipku chilli.
  • Šalát podávajte teplý, spolu s grilovaným kaprom.
Grilovaný kapor so sezamom podávaný s teplým zeleninovým šalátom.
www.pe-po.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.