Skúste si pripraviť kapra zase na nový spôsob! Táto verzia sa vám bude páčiť. Rybie mäso premiešané so sójovou a rybacou omáčkou a servírované s teplým zeleninovým šalátom je jednoducho delikatesa.
Čo budete potrebovať
Na kapra:
- 1 celý menší kapor, rozdelený na jednotlivé porcie
- soľ a korenie podľa chuti
- sezamové semienko
- 2 lyžičky nastrúhaného čerstvého zázvoru
- 3 strúčiky cesnaku
- 6 lyžíc sójovej omáčky
- 4 lyžice rybej omáčky
Na šalát:
- 500 g kvaka
- 2 stonky stopkového zeleru
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 červené cibule
- 2 mrkvy
- slnečnicový olej
- soľ a korenie
- sezamové semienko
Postup
- Porcie kapra umyte a usušte.
- Cesnak a zázvor nastrúhajte najemno.
- Rybie mäso zo všetkých strán osoľte a okoreňte.
- Natrite zmesou zázvoru a cesnaku.
- Zalejte sójovou omáčkou, ktorú ste predtým zmiešali s rybou omáčkou.
- Povrch posypte sezamovým semienkom a nechajte 24 hodín marinovať.
- Grilujte na rozpálenom grile, kým nie je ryba hotová.
- Záleží na veľkosti a hrúbke kúskov, ale väčšinou stačí okolo 6 – 7 minút z každej strany.
- Pripravte si šalát.
- Kvaka olúpte a nakrájajte na kocky veľké asi 1 – 2 cm.
- Cibuľu olúpte a nakrájajte na hrubé kocky.
- Stopkový zeler nakrájajte na kúsky.
- Vo veľkej panvici rozohrejte olej.
- Osmažte na ňom červenú cibuľu. Po piatich minútach pridajte kocky tuřínu.
- Ochuťte soľou a korením.
- Opekajte, kým kocky turinky nezmäknú.
- Dochuťte cesnakom a pridajte mrkvu, ktorú ste pomocou škrabky na zeleninu nalúpali na tenké plátky.
- Posypte sezamovým semienkom.
- Kto má rád pikantnejšie chute, môže pridať aj štipku chilli.
- Šalát podávajte teplý, spolu s grilovaným kaprom.