Vynikajúci letný recept, ktorý je navyše jednoduchý na prípravu. Ak chcete, môžete namiesto kapra použiť aj iný druh bielej ryby. Môžete podávať s pohárom suchého bieleho vína, prípadne s trochou pečených zemiakov. Dobrú chuť!
INGREDIENCIA
- 1 kg kapra (očisteného)
- ½ kg paradajok
- 1 paprika
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 stredná cibuľa
- olivový olej
- petržlenová vňať a kôpor
- soľ a korenie podľa chuti
POSTUP
- Rybu umyjeme, osolíme a kožu narežeme trikrát alebo štyrikrát na každej strane.
- Kapra grilujeme na alobale.
- Použijeme plynový gril a kapra grilujeme asi 10-15 min z každej strany na strednom plameni.
- Nakrájame cibuľu, 2 strúčiky cesnaku a korenie.
- Na panvici orestujeme cesnak, cibuľu a papriku do mäkka.
- Pridáme nakrájané paradajky a zmes dobre premiešame.
- Pokiaľ je omáčka príliš suchá, môžeme pridať 100 ml paradajkovej omáčky.
- Vyberieme z ohňa a necháme vychladnúť.
- Omáčku rozmixujeme dohladka a pridáme posledné 3 strúčiky čerstvého cesnaku.
- Grilovanú rybu naservírujeme na veľký tanier, zalejeme omáčkou a ozdobíme čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a kôprom.