Kapor z grilu so stredomorskou omáčkou

Kapor z grilu so stredomorskou omáčkou

Vynikajúci letný recept, ktorý je navyše jednoduchý na prípravu. Ak chcete, môžete namiesto kapra použiť aj iný druh bielej ryby. Môžete podávať s pohárom suchého bieleho vína, prípadne s trochou pečených zemiakov. Dobrú chuť!

INGREDIENCIA

  • 1 kg kapra (očisteného)
  • ½ kg paradajok
  • 1 paprika
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 stredná cibuľa
  • olivový olej
  • petržlenová vňať a kôpor
  • soľ a korenie podľa chuti

POSTUP

  1. Rybu umyjeme, osolíme a kožu narežeme trikrát alebo štyrikrát na každej strane.
  2. Kapra grilujeme na alobale.
  3. Použijeme plynový gril a kapra grilujeme asi 10-15 min z každej strany na strednom plameni.
  4. Nakrájame cibuľu, 2 strúčiky cesnaku a korenie.
  5. Na panvici orestujeme cesnak, cibuľu a papriku do mäkka.
  6. Pridáme nakrájané paradajky a zmes dobre premiešame.
  7. Pokiaľ je omáčka príliš suchá, môžeme pridať 100 ml paradajkovej omáčky.
  8. Vyberieme z ohňa a necháme vychladnúť.
  9. Omáčku rozmixujeme dohladka a pridáme posledné 3 strúčiky čerstvého cesnaku.
  10. Grilovanú rybu naservírujeme na veľký tanier, zalejeme omáčkou a ozdobíme čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a kôprom.
Grilovaný kapor so zeleninovou omáčkou, ozdobený čerstvými bylinkami a servírovaný na tanieri s polovicou citróna.
www.beatricechristiana.wordpress.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.