Kapustové fašírky bez mäsa

Kapustové fašírky bez mäsa

Môžeme ich tiež nazvať ako batátovo-kapustové fašírky. Recept okrem iného zahŕňa aj quinú a celý je úplne bez lepku.

INGREDIENCIA:

  • ½ hrnčeka najemno nakrájaného kelu
  • 2 batáty
  • 1 hrnček quinoy
  • 1 lyžička tymiánu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • korenie
  • soľ
  • olivový olej

POSTUP:

  • Batáty si dajte upiecť v šupke do rúry a pečte asi 40 minút.
  • Quinú si dajte uvariť podľa inštrukcií na obale.
  • Upečené batáty roztlačte na kašu, pridajte uvarenú quinu, tymián, kel, prelisovaný cesnak, osoľte a okoreňte.
  • Cesto zmiešajte a vytvarujte fašírkami.
  • Tie potom smažte na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.
Tieto kelové placky sú bez lepku, vegetariánske a vegánske.
youtube.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.