Kapustové fašírky bez mäsa s quinoou

Kapustové fašírky bez mäsa s quinoou

Tieto vegetariánske burgre sú báječné a jednoduché na prípravu, doplnené čerstvým pestom a kozím syrom. Karbonátky so kelom sú skvelou voľbou na ľahký obed alebo večeru. Podávajte ich napríklad slahodnou restovanou ryžou , táto kombinácia je úplne luxusná.

Čo budeme potrebovať

  • 140 g quinoi
  • 500 g zeleninového vývaru
  • 100g kelu (listy nakrájané nahrubo)
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 malá cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  • 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • 75 g strúhanky
  • 2 stredne veľké vajcia (rozšľahané)
  • 50 g sušených paradajok (nakrájaných nahrubo)
  • 100 g kozieho syra

Na pesto

  • ½ malého balenia bazalky (len listy)
  • ½ malého balenia petržlenu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 50 g píniových orieškov (opražených)
  • 50 g parmezánu (strúhaného)
  • 150 g olivového oleja
  • šťava 1 citrón

Postup

  • Quinú vložíme do hrnca a zalejeme horúcim vývarom.
  • Varte 18-20 minút na miernom ohni, kým zrnká nenakysnú a tekutina nezmizne.
  • Zložte ju z platne a nechajte vychladnúť.
  • Medzitým priveďte do varu veľký hrniec s vodou. Pridajte kel a varte 6-8 minút, kým sa neuvarí. Zlejte, vytlačte prebytočnú vodu a dajte bokom.
  • Do malej panvice na strednú teplotu dajte 1 lyžicu olivového oleja.
  • Pridajte cibuľu a varte 2-3 minúty, kým nebude priehľadná.
  • Pridajte cesnak a varte ešte 1 minútu.
  • Uvarenú quinu vyklopíme do misy a pridáme kel, cibuľu, cesnak, strúhanku, vajcia a sušené paradajky. Dobre osoľte a premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Ak chcete pripraviť pesto, vložte bazalku, petržlen, cesnak, píniové oriešky a parmezán do malého kuchynského robota.
  • Mixujte a pomaly prilievajte olej, kým nezískate husté pesto.
  • Vytlačte citrónovú šťavu.
  • V plytkej panvici rozohrejte 2 lyžice olivového oleja.
  • Rukami vytvarujte zo zmesi quinoa 8 okrúhlych placiek. Pridajte do panvice a opekajte 4-5 minút z každej strany, kým nebudú chrumkavé a zlaté.
  • Na každú placku položte plátok kozieho syra a nechajte ho rozpustiť.
  • Pokvapkajte každú placku veľkou lyžicou pesta a podávajte s čerstvým šalátom.

Tento recept na kelové fašírky bez mäsa môžete piecť v rúre, smažiť na panvici alebo ich hodiť do fritézy a budete ich mať zlatisto chrumkavé v priebehu niekoľkých málo sekúnd. Aká fritéza môže byť pre vaše varenie tá najlepšia sa dozviete v našej recenzii na fritovacie hrnce .

Panvica plná krehkých placiek s kelom a quinou.
Zdroj: bbritnell.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.