Alebo si ich tiež môžete upiecť v rúre. Trvá to síce o niečo dlhšie, ale zato sú zdravšie.
INGREDIENCIA:
- ½ väčšieho kelu
- ¼ cibule
- 2 vajíčka
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 parenica
- strúhanka
- vegeta
- soľ
- majorán
- rasca
- rastlinný olej
POSTUP:
- Kel si naporciujte a dajte uvariť do osolenej vody.
- Potom ju nechajte vychladnúť a nakrájajte nadrobno.
- Využiť môžete aj tuhšie štruktúry, ktoré jednoducho rozmixujete tyčovým mixérom.
- Pridajte najemno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vajcia, korenie, soľ a na malé kocky nakrájanú parenicu.
- Všetko zmiešajte a tvarujte placky, ktoré potom obaľte v strúhanke.
- Skladajte na plech vyložený papierom na pečenie, potrite olejom a dajte piecť na 200 °C na asi 15 minút z každej strany.