Kapustové keto závitky plnené mletým mäsom

Kapustové keto závitky plnené mletým mäsom

Táto nízkosacharidová verzia kapustových závitkov je rovnako uspokojivá ako originál. Jej tajomstvo je karfiolová ryža! Pripravte si ich už dnes.

Ingrediencie

Na omáčku:

  • 1 (400 ml) plechovka krájaných paradajok
  • 1 polievková lyžica jablčného octu
  • 1/2 lyžičky vločiek červeného chilli
  • 1 lyžička sušenej cibule
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1/4 šálky extra panenského olivového oleja

Na závitky:

  • 12 kapustových listov
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 350 g mletého bravčového mäsa
  • 1 šálka karfiolu, nasekaného na zrnká veľkosti ryže
  • 3 jarné cibuľky, nakrájané na tenké plátky
  • 1/4 šálky nasekanej petržlenovej vňate a ďalšie na podávanie
  • mleté čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Predhrejte rúru na 190°C.
  2. Paradajky, jablkový ocot, chilli, sušenú cibuľu, sušený cesnak a oregano rozmixujte v mixéri na pyré a dochuťte soľou a korením.
  3. Vo veľkej hlbokej panvici (alebo veľkom hrnci) na strednom ohni rozohrejte olej.
  4. Pridajte paradajkovú omáčku, priveďte do varu, potom znížte na stredne nízku teplotu a varte 20 minút, kým mierne nezhustne.
  5. Vo veľkom hrnci s vriacou vodou blanšírujte listy kapusty, kým nebudú mäkké a pružné, asi 1 minútu.
  6. Dajte bokom.
  7. Pripravte si náplň: vo veľkej mise zmiešajte ½ šálky paradajkovej omáčky s mletým mäsom, karfiolovou ryžou, jarnou cibuľkou a petržlenovou vňaťou.
  8. Dochuťte soľou a korením.
  9. Na dno veľkého pekáča rozotrite tenkú vrstvu omáčky.
  10. Z každého listu kapusty nožom vyrežte tvrdé trojuholníkové rebro.
  11. Umiestnite asi ⅓ šálku náplne na jeden koniec každého listu, potom zrolujte a pri rolovaní zastrčte po stranách.
  12. Na omáčku v pekáčiku položte rolky švom dole.
  13. Na kapustové závitky nalejte zvyšnú omáčku.
  14. Pečte 45 minút až 55 minút, kým nie je mäso prepečené a vnútorná teplota nedosiahne 65 ° Celzia.
  15. Pred podávaním ozdobte ešte petržlenovou vňaťou.
Rolky z kapustových listov plnené mletým, servírované na tanieriku a zaliate paradajkovou omáčkou.
www.delish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.