Kapustové placky s cesnakovým dipom

Kapustové placky s cesnakovým dipom

Tieto pikantné placky z kapusty sú jednoduché na prípravu a skvele chutia! V kombinácii s krémovým cesnakovým dipom si naozaj pochutnáte.

Ingrediencie

Na placky:

  • 500 g kapusty, nakrájanej na tenké plátky (pozri poznámku #1)
  • 2-4 lyžice olivového oleja na vyprážanie
  • 1,5 hrnčeka hladkej múky
  • 1 jarná cibuľka, nakrájaná na kocky
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 1 lyžička sušenej cibule
  • 2 lyžičky talianskeho korenia alebo sušenej petržlenovej vňate + oregano
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky korenia
  • voliteľne: 1/2 lyžičky vločiek červeného chilli
  • 1 hrnček mlieka (akéhokoľvek druhu)
  • 4 vajcia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica citrónovej šťavy alebo limetkovej šťavy

Na cesnakový dip:

  • 1/2 šálky kyslej smotany (alebo bieleho jogurtu)
  • 1 lyžica citrónovej alebo limetkovej šťavy
  • 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
  • 1/4 lyžičky soli a korenia (alebo podľa chuti)

Postup

  1. Kapustu nakrájajte na tenké plátky, dajte do misy a pretlačte rukou, aby sa nalámalo a trochu zmäklo.
  2. Vo veľkej mise zmiešajte všetky suché ingrediencie a dobre premiešajte.
  3. V stredne veľkej mise zmiešajte všetky mokré ingrediencie a prešľahajte dohromady, rozklepnite vajcia.
  4. Pridajte mokré ingrediencie k suchým a šľahajte, kým sa nespoja.
  5. Pridajte nakrájanú kapustu a miešajte, kým sa všetka kapusta nepremieša s cestíčkom.
  6. Možno budete musieť použiť vidličku, ak je vaša metla silikónová a príliš mäkká na to, aby sa kapusta a cestíčko premiešalo dohromady.
  7. Na veľkej nepriľnavej panvici rozohrejte lyžicu olivového oleja.
  8. Do rozpáleného oleja pridajte asi 1/4 šálky cesta a stiahnite plameň na stredne nízky.
  9. Vymažte 4–5 minút alebo do zlatohneda.
  10. Pomocou silikónovej stierky opatrne placky otočte a smažte z druhej strany 3–4 minúty alebo do zlatista.
  11. Vyberte placky na tanier, aby vychladli, pridajte trochu olivového oleja a osmažte aj zvyšné placky.
  12. Zmiešajte všetky ingrediencie na dip v malej miske a dobre premiešajte.
  13. Podávajte s teplými kapustovými plackami.
Placky z kapusty s krémovým cesnakovým dipom servírované na tanieriku.
www.babaganosh.org

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.