Tieto jednoduché placky z kelu a syra feta sú vynikajúcim spôsobom, ako využiť nie veľmi obľúbený kel a to tak, že si ho zamilujete! Je to perfektný rýchly obed bez mäsa, ale aj desiata alebo predjedlo.
Ingrediencie
- 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 3 šálky nakrájaného kelu
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
- 1 šálka rozdrobeného syra feta
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička soli
- ½ lyžičky čierneho korenia
- 1 lyžička sušených byliniek
- 2 vajcia
- 2 lyžice olivového oleja
- ½-1 šálka mlieka
Na dip:
- 1 šálka kyslej smotany
- 2 lyžice majonézy
- 1-2 lyžice chilli pasty
- citrónová šťava podľa chuti
- soľ a korenie na dochutenie
Postup
- Kel, cibuľu a cesnak orestujte na troche olivového oleja, kým sa kel neuvarí.
- Podľa chuti okoreňte a nechajte vychladnúť.
- Zmiešajte v mise všetky suché ingrediencie.
- V samostatnej miske/džbáne zmiešajte všetky mokré ingrediencie a dobre premiešajte.
- Mokré ingrediencie nalejte do suchých a miešajte, kým sa nespoja.
- Primiešajte kelovú zmes a rozdrobený syr feta.
- Po lyžiciach cesto smažte na rozpálenej panvici (ak chcete chrumkavé placky, smažte ich na oleji) z oboch strán dozlatista.
- Vyberte z panvice a pokračujte, kým nespotrebujete všetko cesto.
- Na prípravu dipu jednoducho zmiešajte všetky ingrediencie.
- Placky podávajte s omáčkou.
- Dobrú chuť!