Kapustové placky s feta syrom

Kapustové placky s feta syrom

Tieto jednoduché placky z kelu a syra feta sú vynikajúcim spôsobom, ako využiť nie veľmi obľúbený kel a to tak, že si ho zamilujete! Je to perfektný rýchly obed bez mäsa, ale aj desiata alebo predjedlo.

Ingrediencie

  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 3 šálky nakrájaného kelu
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
  • 1 šálka rozdrobeného syra feta
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky čierneho korenia
  • 1 lyžička sušených byliniek
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • ½-1 šálka mlieka

Na dip:

  • 1 šálka kyslej smotany
  • 2 lyžice majonézy
  • 1-2 lyžice chilli pasty
  • citrónová šťava podľa chuti
  • soľ a korenie na dochutenie

Postup

  1. Kel, cibuľu a cesnak orestujte na troche olivového oleja, kým sa kel neuvarí.
  2. Podľa chuti okoreňte a nechajte vychladnúť.
  3. Zmiešajte v mise všetky suché ingrediencie.
  4. V samostatnej miske/džbáne zmiešajte všetky mokré ingrediencie a dobre premiešajte.
  5. Mokré ingrediencie nalejte do suchých a miešajte, kým sa nespoja.
  6. Primiešajte kelovú zmes a rozdrobený syr feta.
  7. Po lyžiciach cesto smažte na rozpálenej panvici (ak chcete chrumkavé placky, smažte ich na oleji) z oboch strán dozlatista.
  8. Vyberte z panvice a pokračujte, kým nespotrebujete všetko cesto.
  9. Na prípravu dipu jednoducho zmiešajte všetky ingrediencie.
  10. Placky podávajte s omáčkou.
  11. Dobrú chuť!
Placky z kelu a syra feta servírované s miskou dipu.
www.simply-delicious-food.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.